fbpx

Amikor egy álom megvalósul – A történelmi Route 66 – 3. rész

route 66 motoros tura 35Na, most már meglegyintett az igazi sivatagi forróság! Kingman-ből rossz irányba, Los Angeles felé vezettem a csapatot, annyira elvarázsolt a sziklás táj. Nem volt mit tenni, megfordultunk a pályán, így is 17 mérföldet tettünk meg hiába. Aztán jöttek a nagy egyenesek és a kiégett táj. De a látszólag egyhangú táj is állandóan változott, hol a növényzet, hol a színek, hol a településnyomok.

Volt, hogy egész sűrűn – már az ittenihez képest – álltak házak a sivatagi tájban, aztán, volt hogy mérföldeken keresztül semmi. Épp egy ilyen hatalmas területen láttunk ültetvényeket, de nem tudjuk miféle lehetett. Cserjeféle, minimális levélzettel. Raszterben volt és nem volt alj növényzet, csak a homok. Ki tudja mi lehet?

Vízmosás nyomai árulkodtak arról, hogy azért számítaniuk kell esőre is. Las Vegas előtt megnéztük a Hoover gátat, ami sokáig a világ legnagyobb gátja volt. A Grand Canyon végét zárták le egy gigantikus gáttal, ezzel biztosítva a környék vízellátását, és áramot is termelnek, bár gondolom nem túl sokat a Colorado alacsony vízhozama miatt. Igaz az esését itt óriásira növelték, szédítő volt lenézni a gátról. Arrébb már yachtkikötőt is láttunk, eddig nem értettük, hogy miért van ennyi hajó a kertekben, ha víz sincs.

Las Vegas óriási, alig találtuk meg a szállodánkat. Itt van a híres Hard Rock Café, mögötte a szállónk, egy óriási komplexum. Ezernyi játékgép a földszintjén, rulettasztalok és a többi ismeretlen játék. Mindenütt szól a zene, vitrinekben a sztárok ruhái, gitárjai, fotói. Carlos Santana, a Doors, a Led Zeppelin, Jonny Cash, Eric Clapton ereklyéi mellett ott voltak az új generáció flitterei is, mint Michael Jackson, Beyonce, KISS, Guns & Roses. Pazar, meg kell jegyeznem. A Starway to heaven fogadott, aztán Jimy Hendrix szólt, dobfelszerelések, két gyönyörű motor kiállítva, pazar!

A szálloda öblében pálmafák, medencék homokos plázzsal, jacuzzi, bárok, heverők, maga Hawai. Na, egyből bevetettük magunkat a vízbe, élvezkedtünk az izzasztó nap után. Elképesztő számú személyzet sürgött fel s alá. Ettől aztán én hamar ki is dőltem, bár próbáltam ráhangolódni, inkább az alvást választottam. Most egymás után szállnak fel a gépek, viszik haza az éjjel mulatókat. Este itt szálltak le egymás után az ablakunk előtt, az még csendes volt.

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x