EseményekMotoros túra

Kétkeréken a Zselicben – Csam Szülitúra

csam szulinapi tura 2019 nana 130Az ideális az lenne, ha havonta egyszer tudnánk szervezni egy közös motorozást vagy más programot a hidegebb évszakokban, de legtöbbször nem úgy alakul, ahogy azt mi elképzeljük.

Mondjuk ehhez az első teendő az lenne, hogy klónozni kellene magam… Biztos nagy segítség lenne, ha lenne belőlem több, mert akkor be tudnánk osztani igazságosan a hétvégéket meg a hétköznapokat. Nem lenne vita (vagy csak kevesebb), hogy mikor ki vigyáz a gyerekekre és mikor ki motorozik vagy pihen éppen. Ja, meg azért dolgozni sem ártana néha, de erre is lenne egy belőlem.

Az idei Csajok a Motoron születésnapi túra például azért helyeződött át a szokásoshoz képest egy héttel későbbre, mert az évi egy vezetéstechnikai tréningünk épp a Csam szülinapjára esett. Hülyén vette volna ki magát, ha azon a héten négy napra is lelépünk otthonról, így inkább áttetük a következő hétvégére a túrát.

Ez azért is jó volt így, mert ez a hét pont kellett arra, hogy a nyolc éves, kiszáradt, megkeményedett gumim helyett szerezzek egy újabb garnitúrát, ami miatt egyébként ugyanúgy el kellett tűnnöm plusz egy napra itthonról. A gumikért Nyíregyházára gurultam Budapestről a Harley-Davidson Goldrex szalonjába. Mentségemre legyen mondva, hogy mire a gyerekek hazaértek a táborból, már én is majdnem otthon voltam.

A Goldrexről egyébként mindig csupa jót hallottam, hogy például ott lehet leggyorsabban új Harley-Davidsonokhoz jutni, de a szervizük is korrekt. Eddig sosem jártam lenn a szalonban, így itt volt az alkalom, hogy körülnézzek egy kicsit. Valóban van itt minden, ami Harley, a hógömbtől a ridikülig és persze mindenféle alkatrész és motoros felszerelés is megtalálható. Ami valakinek egyszer eszébe jutott, hogy kéne belőle harleys, na az itt tuti van.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

street glide motorgumi tura 007A gumiról annyit, hogy a Street Glideon és egyébként a Harley-Davidsonokon általában Dunlop gumi van. Anno, mikor megvettem a motorom 2011-ben még a gyári gumi volt rajta (2006 óta), így aztán lecseréltem egy másik márkára. Most ismét Dunlop papucsokat kapott, annak ellenére, hogy sokan óva intettek, hogy vigyázzak, mert ez a gumi túl kemény, csúszni fog.

Hazafelé egyébként úgy mentem, mintha hímestojásokon járnék, és azt az egy nyikkanást, amit egy nagyobb fékezéskor hallottam a gumik felől betudtam a formaleválasztónak. Egyébként meg az azért elég menő, hogy a gumi oldalára rá van írva, hogy Harley-Davidson, bár tényleg nem ez volt a választás oka.

A következő napom arra ment rá, hogy le kellett vizsgáztatni a motoromat, hogy a csamos csajos túrára érvényes forgalmival mehessek. Mondjuk ma vettem észre, hogy egy héttel korábbra volt beállítva az értesítés és csak július 12-én járt volna le, de legalább ezen is túl vagyok, most két évre megint nyugalom van.

szulituraA szülinapi túrára péntek délelőtt indultunk, mert szerettünk volna minél többet motorozni és úgy kihasználni a hétvégét, hogy ne csak egy odarohanás meg egy visszarohanás legyen a program. Célként a Zselicet tűztem ki, ahol szerencsére találtunk egy kellemesnek ígérkező, vízparti szállást jó áron. Ajánlom mindenkinek a Horgászkempinget Boldogasszonyfán. Ez nem a reklám helye, tényleg felülmúlta a várakozásainkat a hely, még ha a horgásztóban nem is lehet fürdeni.

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük