HírekCsajokMotoros divat

ROAME Zeros motoros cipő vezeték nélküli villogó féklámpával

Roame Zeros motoros cipőA féklámpával felszerelt motoros cipő nem a koronavírus-karantén idején született, pihent ötlet. Kitalálója már 9 éve motorozott utcán, mikor 2016-ban kipattant fejéből ez a forradalmi találmány. A ROAME Zeros motoros cipő magában foglalja az összes elérhető technológiát az ütközésvédelemtől kezdve a vezeték nélküli irányjelzőkön át a féklámpákig. Ezen a cipőn mindennek van valami funkciója, még a hevedereknek is.

A motoros cipőknek biztonságosnak kell lennie, de ez nem jelenti azt, hogy mindenképp legyen kényelmetlen, ronda és nem divatos. Adam Timmerberg a cipő kifejlesztője három évet töltött azzal, hogy megalkossa a biztonságos, kényelmes és stílusos motoros cipőt. Ez lett a ROAME Zeros, amit akár egy sima hétköznap is viselhetsz, amikor épp nem motorozol.

A cipő a nevét – Zeros vagyis nullák – onnan kapta, hogy a a biztonsági funkciók többsége kívülről nem látható. Ráadásul a fejlesztők nem kötöttek kompromisszumot a tervezésnél, tehát ez is egy nulla.

Minél régebben motorozik valaki, annál nagyobb a valószínűsége, hogy felismeri a motoros biztonsági felszerelések fontosságát. Azonban ahogy a bukósisak, a kabát, a nadrág és a kesztyű sem csak biztonsági felszerelés, hanem egyben a a motoros életmódunk részeként a stílusunk kifejezőeszközei is, fontos, hogy hogy néznek ki.

A cipő különlegessége a talpába épített LED sor, amely a motorkerékpár elektromos rendszeréhez kapcsolódva teszi a dolgát. A cipő kis átalakító dobozát be kell építeni a motorkerékpár irányjelző/féklámpa rendszerébe, majd csatlakoztatni kell a cipőt ehhez a dobozhoz.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ezután a cipő már teszi is a dolgát. Ahogy elindultunk a motorral, a talpban lévő LED-ek az irányjelzőkkel és a féklámpával szinkronban villognak.

A cipő 300 USA dollár, azaz 90 000 Ft-ért kapható a gyártó honlapján.

[wpdiscuz-feedback id=”6teo257q2e” question=”Te elfogadnál egy ilyen cipőt?” opened=”0″]Te elfogadnál egy ilyen cipőt? [/wpdiscuz-feedback]

Forrás, Kép: Roame.com

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük