KultúraMotoros zene

Sierra Snow dalban mondja el, milyen egy klubfeleség élete

Sierra Snow Ride or DieA Ride or Die című dal arról szól, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelnie egy motorosklub tagjának és a párjának. A dal nem csak az old ladykről szól, hanem egyúttal mesél a hangaround-ok, a prospectek és a barátnők viszonyáról is.

Sierra Snow több évig volt egy amerikai motoros klub tagjának az old ladyje. Habár gyűrűs menyasszony volt, akivel szemben igen szigorúak voltak a klub és a párja elvárásai is, “vőlegényétől” soha nem kapta meg azt a tiszteletet és odaadást, amit szeretett volna. Ő úgy mondja, egy laza elköteleződés volt ez, ami csak rá vonatkozott. Ahogy mondja, ez életének egy igen mérgező időszakaként élte meg.

A helyzete csak még rosszabb lett, amikor szakításuk után egy korábbi klubtaggal jött össze. Habár a srác már több éve nem volt a klubban, az elvárásai hasonlóak voltak a korábbiakhoz. Ráadásul állandó féltékenykedésével tönkre tette mindkettőjük életét.

Sierra Snow útja szinte egyenesen vezetett a motorosklubok világába. Apja és nagybátyja is motoroztak. Miközben apja a motorokat bütykölte a garázsban, a bluegrass és a rock zene aláfestéseként nagybátyja tetoválógépe zúgott egyfolytában. Ez még akkor volt, amikor abban az államban tilos volt a tetoválás.

A családban több motorkerékpár is megfordult, de a kedvence az a 1972-es Triumph Bonneville lett, amivel apja gyakran vitte magával motorozni vagy motoros bulikba.

Visszatekintve már megértette, hogy hogyan került egy motoros klubba. Egy ilyen közösség a testvériséget és a családérzetet adja azok számára, akik úgy érzik, hogy nem tartoznak sehova.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A “Ride or Die” eredetileg egy motoros kifejezés, ami azt jelenti, hogy ha nem tudok motorozni, akkor inkább meghalok. Az idő múlásával ennek a mondásnak a jelentése kissé megváltozott Sierra számára. Most leggyakrabban a szélsőséges hűség kifejezésére használja egy jelentős másik személlyel vagy baráttal kapcsolatban. A Ride or Die című dalban mindkettőre van utalás.

Ez is érdekelhet: SAMCRO asszonyai

A dal szövege betekintést nyújt a motoros klubok világába, miközben egyúttal figyelmeztetés is azok számára, akik még csak készülnek belépni. A refrénben visszhangzik a kérdés “Ride or Die”, ami szól a hangarround-okhoz, a prospect-ekhez és a barátnőkhöz is.

A videoklipben Sierra csavart egy kicsit az eredeti sztorin. Azzal, hogy a klubban élő két nő valószínűtlen barátsága is belekerült a klipbe, egyfajta Thelma és Louise hangulatot akart belecsempészni. Ez egy olyan vágyott barátság története, ami nagyon hiányzott neki akkoriban.

A dal Sierra Snow igazságára utal egy régi történet kapcsán, de azt reméli, hogy egyúttal az igazi barátok közötti rendkívüli hűség himnuszaként is felfogható.

Lapozz a dal szövegéért!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük