HírekKultúraMotoros film

SAMCRO asszonyai

Soa Gemma Teller Morrow 1A biker körökben oly népszerű sorozat, a Sons of Anarchy egy motoros klub belső világába enged bepillantást, ahol nőnek lenni sem egyszerű…

A sorozat 2008-ban debütált Amerikában az egyik kábeltelevíziós csatornán, Kurt Sutter rendezésében, aki maga is játszik a filmben. Adott egy kaliforniai kisváros, Charming, ahol a Sons Of Anarchy Motorcycle Club, Redwood Original (SAMCRO; Sam Crow) tagjainak mindennapjait élhetjük át a képernyőn keresztül.

Ezek a „mindennapok” arról szólnak, hogyan próbálja megvédeni a klub az illegális üzleteit, a motoros családot, és Charmingot, a helyi rendőrfőnökkel karöltve. Fegyverkereskedelem, pornóüzlet, gyilkosságok – amikor megoldódik egy probléma, máris izgulhatunk a következő miatt.

Mert hiába beszélnek önmagukért a puszta tények, mégis megkedveljük a szereplőket. Az erőszakon túl, amikor a nap végén összegyűlnek a klubtagok a nőikkel, és a gyerekeikkel egy közös vacsorára, valljuk be, szimpatikus ez az összetartozás.

Sons of Anarchy

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A Sons of Anarchy főszereplőjének, Jackson „Jax” Teller-nek (Charlie Hunnam) a vívódásait, örömeit-bánatait követhetjük nyomon, hosszú részeken keresztül. Jax a klub vice presidentje (alelnök). Mostohaapja, Clay Morrow (Ron Perlman) a president (elnök), akinek a feleségét, Gemma Teller-Morrow-t, Katey Sagal játssza.

Amikor elkezdtem nézni a sorozatot, Peggy Bundy volt a szememben, de mire a végére értem, már nem azonosítottam az Egy rém rendes család vörös démonával. Itt, egy egészen más „démont” játszik Katey Sagal, mégpedig az „anyakirálynőt”.

Nos, ez szó szerint értendő, mert hol anyaoroszlán, aki bármit megtesz egyszem fiáért, Jax-ért. Máskor pedig a klub elnökének a felesége, aki mély szerelemben él urával, és a veszélyes titkokkal, melyeket őriz magában.

A Teller-Morrow autószerelő műhely, melyet Jax néhai apja, John Teller és Clay Morrow alapítottak, szolgál álcául a piszkos üzleteknek. A telephelyen van a klubház is, az „oroszlánbarlang”, ahol a nagy döntések születnek…

Ahogyan a klub férfitagjain keresztül, különböző személyiségeket ismerhetünk meg, úgy a női karakterek sokszínűségéről is gondoskodtak az alkotók. Egy azonban közös mindenkiben: a klub iránti feltétlen hűség. Itt két lehetőség létezik: megszoksz, vagy megszöksz.

Lapozz a folytatáshoz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük