HírekKultúraMotoros film

Sons of Anarchy

SoA wallpaper 02 1024Szeptember 3-án vetítették az amerikai FOX tévécsatorna saját filmsorozatának első részét, aminek főszereplői ezúttal motorosok. Akár évekbe is telhet, mire nálunk is vetítik majd. Addig is marad az előzetes…

Úgy tűnik, ezúttal nem egy motorokról szóló sorozatról van szó, sem nem egy, a Szelíd Motorosokhoz hasoló alapműről, aminek minden jelenetében megjelennek a motorkerékpárok. Ezúttal egy olyan átlagos sorozat készült, ami az átlagos tévénézők számára fogyasztható. Tehát nem azoknak szól, akik olyanok, mint te vagy én, akik együtt élnek a motorjukkal.

Azonban nem is egy újabb akciófilm készült, amiben a motorral üldözik a jófiúk a rosszfiúkat. A műfaj ezúttal dráma: valódi emberek, férfiak és nők motoroznak a filmben, akik mellesleg gyűlölnek és szeretnek, esznek és isznak, szexelnek, és egyéb átlagos dolgokat csinálnak, olyanokat, mint bármely sorozathős. És a filmbe itt-ott belecsempésztek némi humort is – ahogy ez egy amerikai sorozattól el is várható.

A Sons of Anarchy egy 1%-os motorosklub, akik fegyvercsempészésbe, drog- és más illegális ügyletekbe keverednek. A prezijüket Ron Perlman játssza elég jól, akár egy valódi motoros banda elnöke is lehetne. A klubot egyébként az olyan törvényen kívüli motoros bandák alapján mintázták meg, mint pl. a Hells Angels, a Mongols, a Bandidos, a Pagans, stb. Ugyanúgy vannak tisztségek, prospectek, hang-around-ok és csajok a banda körül, mint egy valódi motoros klubban.

A sorozat női főszereplője Katey Sagal sokunk jó ismerőse – az Egy rém rendes család című sorozatban éveken keresztül, és még most is rendszeresen láthatjuk a tévében. Habár nem lehet egyszerű kitörni egy ilyen karakterszerepből, Katey-nek sikerült elfeledtetni, hogy valaha ő volt Peggy Bundy. Ezúttal a férfi főszereplő, a motorosklub elnökhelyettesének (vice president) Jackson ‘Jax’ Teller-nek (Charlie Hunman) az anyját játssza a sorozatban.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A filmben feltűnő motorok, öltözékek és a fazonok is egész reálisnak tűnnek. A szép, szőke Charlie Haunman pedig egész biztos a női célközönség miatt került a sorozatba. Bár a szőke nem az esetem, a sok hosszúhajú pasi és a jó motorok miatt is szívesen megnéznék egy-két részt. Sőt, hideg téli estéken átvehetné a Barátok közt helyét, amiben Kertész Géza mostanában már amúgy sem motorozik.

De az is lehet, hogy mire elér hozzánk a film, már nem az fog izgatni, hogy mit csinálnak benne a motororosok, hanem hogy Katey Segallal, mint anya hogy boldogul motoros rocker fiával.SoA wallpaper 01 1024SoA wallpaper 07 800SoA wallpaper 09 1024SoA wallpaper 10 1280SoA wallpaper 13 1280Sons of Anarchy Charlie HunmanSons of Anarchy Katey SagalSons of Anarchy Ron Perlmansons of anarchy 1

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük