HírekMotorokMotorozás

Menj el egy virtuális túrára a Marsjáróval!

Curiosity MarsjáróHa valaha is vágytál arra, hogy a Marson található kőzetek és szennyeződések mintáit gyűjts össze, akkor itt a lehetőség. A NASA AI4Mars projektjével virtuálisan kirándulhass a vörös bolygó körül a Curiosity roverben. Nálunk most úgyis esik az eső…A NASA sugárhajtómű laboratóriumának csapata által tervezett szimuláció arra kéri a felhasználókat, hogy segítsenek a marsi terep osztályozásában. A te feladatod az lesz, hogy felcímkézd a Curiosity által a Mars felszínéről készített képeket (például homok vagy alapkőzet), és a tudósok ezeket az adatokat  arra fogják felhasználni, hogy a következő rovert betanítsák a veszélyes akadályok jobb felismerésére.

A marsroverek hajlamosak elakadni a homokban – és néha nem képesek kiszabadítani magukat -, ezért a projekt célja, hogy olyan rovereket készítsenek, mint az önvezető autók. Az űr felfedezéséhez emberi személyzet nélkül a járműveknek tudniuk kell, hogy hol biztonságos a vezetés, leszállás, alvás és hibernálás.

A program úgy működik, hogy amikor megnyitod az oldalt, ki kell választanod egy felülettípust (pl. szikla vagy homok), majd egy rajzeszköz segítségével kiválasztod a vizsgálni kívánt területet, amely tartalmazza a választott tereptípust. Miután mindent azonosítottál a képen, kiválasztod a „Kész” lehetőséget, majd a következő fotóra léphetsz.

Van egy hasznos oktatóablak (kattints a „Tutorial” gombra) és egy vitafórum, ahol kérdéseket tehetsz fel és beszélgethetsz a többi kutatóval.

Valójában ez nem olyan, mint egy videójáték, nem te fogod vezetni a Curiosity-t a Mars felszínén, de alaposan megismerheted azt, miközben hozzájárulsz egy tudományos kutatáshoz. Jó kis elfoglaltság a számítógép előtt, miközben kint úgyis esik és hideg is van…

Forrás, Kép

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük