HírekMotorbemutatóMotorok

A Berci Custom Chopper bemutatja – 4-es számú project Indian Larry emlékére

bcc indian larry 13Sokan építenek hazánkban egyedi motorokat, de ezek általában mind nagy vasak. A kisebb motorokban nem sokan látnak potenciális alanyt, így ha mégis valaki ilyet készít, az igazi kuriózum.

Berci nyughatatlan, és még el sem készült az aktuális építéssel, máris egy új alkotáson töri a fejét. Hiába. Ha az alkotói láncreakció egyszer beindul, akkor azt nem lehet leállítani. Hagyni kell kibontakozni.

Egyik kedvenc motorépítője, Indian Larry szavai csengenek fülében, amikor szerszámot ragad, és alakítja a kis masinákat: „Az ember csinálja mindig azt az életben, amit szeretne, csinálja úgy, ahogy akarja, és akkor, amikor akarja, máskülönben elpazarolja az életét és a tehetséget, amivel megáldották. Az élet egy rövid és drága ajándék!”

Zsiga Berci lábodi műhelyében ezúttal nem egy kiállítási darab, hanem egy mindennapos használatra is alkalmas kismotor születik. Persze, ahogy Bercit ismerjük, az egyediség most is fő szempont lesz. A több mint 15 éve tragikus körülmények között elhunyt példaképe előtt tiszteleg az új kétkerekűvel.

Bár a nagy blokk és váz ezúttal sem lesz az építés alapja, abban biztosak lehetünk, hogy a kisebb kategóriájú motor egyértelműen hozza majd az amerikai építőre jellemző stílusjegyeket. A gép nagy vonalakban már elkészült, de azért tennivaló még akad bőven. Most egy köztes állapotot láthattok. Egy gyors helyzetjelentést a véglegesen elkészült forma előtt.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

bcc indian larry 03

Berci ezúttal is mindent saját kezűleg készített el. A tudása, gyakorlottsága motorról motorra javul. Igazi bizonyíték arra, hogy a kreativitás, a lelkesedés és a kitartás pótolni tudja a vastag pénztárcát, és kis pénzből is lehet egyedit alkotni. Nem katalógusból, hanem az alkatrészes bolhapiacokon szerzi be az alapanyagokat, de van, hogy teljesen más célra készült dolgokba lát bele új felhasználási lehetőségeket.

A 4-es projekt alapja egy saját készítésű váz, melyben csak a villanyak már készen kapott darab. Ebbe csatlakozik egy kínai kismotor első villája, és annak kereke. Ez a váz még nyers. Vár rá egy szép előkészítés és festés, ahogy a motorblokkra is. Utóbbin a leglátványosabb kiegészítő a bal oldali deklin található, ami nem más, mint egy Indian Larry övcsat. Szerencsés véletlen, hogy épp a dekli ovális mélyedésébe illik.

bcc indian larry 12

A kis, négyütemű motorblokk egy ritka Honda CB50-es motorból származik, melynek álló hengere sokkal menőbb, mint a korábbi erőforrások fekvőhengerei. Bár az egész motor a vázzal együtt kicsi, az arányok mégis el lettek találva, ami miatt szinte már nagynak látjuk.

 

 Lapozz, és megtudhatod, milyen egyedi részletek vannak még a motoron!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük