HírekMotorbemutatóMotorok

Kawasaki Vulcan S retró átépítő csomag a 70-es évek jegyében

kawasaki vulcan kit 01A 70-es években a Kawasaki Mach elnevezésű modellsorozatának darabjai azon motorok közé tartoztak, mely nagymértékben meghatározták az adott évtized motorgyártási divatirányzatát.

Ezek a formák, stílusok most, közel 50 év elteltével is inspirálóan hatnak, és a jelen motorosai közül is számos rajongót hódítottak meg, de legfőképp az egyedi motorépítők munkájára van hatással.

A sok retrós irányzat között a régmúlt korok formavilágát most egy új vállalkozás igyekszik becsempészni mindennapjainkba. Az olasz motorépítő, Nicholas Martini által megálmodott gép a modern megoldásokat, stílusokat gyúrja össze az évtizedekkel korábbi elképzelésekkel úgy, hogy közben megtartja a két világ közti egyensúlyt.

Martini retró hangulatú gépének létrejöttét azok a legendás, 70-es évek béli Kawasaki motorok ihlették, melyek akkoriban is egyediek voltak. A Kawasaki H1 500 Mach III stílusjegyeit most egy átépítő szett segítségével minden Kawasaki Vulcan S tulajdonos magáénak tudhatja.

Martini ezzel a megoldással nem titkoltan azt szerette volna elérni, hogy a cruiser formájú, stílusú Vulcan-nak a motor műszaki módosítása nélkül lehessen cafe racer megjelenést kölcsönözni.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Csináld magad! – Cafe Racer alapok

„A dupla ülés, az elnyújtott farokidom, a dupla kipufogó és a kerek fényszóró voltak azok a részletek, melyek először megihlettek,” mondta Nicholas Martini. „Az elképzelésemmel megkerestem a Kawasaki olaszországi képviseletét, akik készségesen segítettek abban, hogy ez a projekt megvalósuljon, hogy elkészülhessen 100 darab az átépítő szettből, melyeket a vásárlók az olaszországi Kawasaki kereskedőknél vásárolhatnak meg.”

A Kawasaki Motors Italy vezetője, Sergio Vicarelli a következőt nyilatkozta: „Az átépítő szettel megszületett új dizájn megalkotásának legnehezebb része az volt, hogy a módosítás a minőség megtartása mellett jellegzetes megjelenéssel is bírjon. Nicholas sikeresen választotta ki a szériamotor azon néhány részletet, mellyel a Kawasaki Vulcan S igazán vonzó, megújult külsőt kapott.”

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük