HírekMotorbemutatóMotorok

Kaszkadőrmotor a BMW-től: F 800 R Chris Pfeiffer kiadás

bmw F800R Chris Pfeiffer 28A BMW Motorrad dinamikus, csupasz roadstere, az F 800 R nem csak az utakon vált gyorsan elismertté. Az R 1200 R és K 1300 R modellek után, 2008. novemberi, milánói hivatalos bemutatója óta Chris Pfeiffer is már az új F 800 R-rel vesz részt a nemzetközi versenyeken és bemutatókon.

2008-ban, Chris Pfeiffer összesen 85 nap vett részt kaszkadőr bemutatókon vagy versenyeken és az idei naptára is hasonlóan telített. Motorja csak néhány apróságban különbözik a sorozatgyártású változattól. 2009-ben, Chris Pfeiffer sikerein felbuzdulva a BMW Motorrad egy különleges modellel állt elő: a BMW F 800 R Chris Pfeiffer kiadással, amely igen közel áll a versenyző motorjához.

A motoron speciális fényezés, speciális kiadású sport Akrapovíc kipufogó és egyéb tulajdonságok is hangsúlyozzák a motorkerékpár sportos stílusát. Az alap technikai paraméterek nem különböznek a standard modellétől.

Az F 800 R Chris Pfeiffer kiadás motorja ugyanaz a 798 cm3-es, vízhűtéses, soros, kéthengeres motor, ami az F 800 R-ben teljesít szolgálatot. Úgy, mint a F 800 R esetében, a soros kéthengeres motor hatásos húzóerőt ad, spontán reagál és alacsony a fogyasztása. A hengerenkénti négyszelepes motor még alacsony fordulaton is jól gyorsít, a maximális forgatónyomaték 90%-a pedig már 5000-es fordulatszámtól áll rendelkezésre.

Íme az új BMW F 800 R és F 800 GT!

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Chris Pfeiffer a következőket nyilatkozta a különleges soros, kéthengeres blokkról: „A motor tele van élménnyel. Imádom a gyorsulását alacsony és közepes fordulatszámon, utcán és versenyen egyaránt. Ezen kívül a kéthengeres motor tökéletes gázreakciója teljesen alkalmassá teszi látványos trükkök kivitelezésére is” – mondta el a versenyző.

bmw F800R Chris Pfeiffer 10

A többszínű BMW Motorsport fényezés, a fehér első kerékkel sportos külsőt kölcsönöz és a szériafelszereltséghez tartozó fényezett utasülés-borítás is tükrözi a motorkerékpár sportos mivoltát. A különleges kiadású modell erős, puritán karakterét az is kiemeli, hogy a motor nem rendelkezik műszerfal-borítással.

Ami a motorozás dinamikáját illeti, az F 800 R Chris Pfeiffer kiadás betartja mindazt, amit sportos külseje ígér. Május óta már most több, mint 3000 rajongót talált a BMW Motorrad kis roadstere, igen agilis és sportos teljesítménye miatt.

A mindössze 199 kg-os teletankolt tömeg, a gyorsulásra hangolt áttételezés és a sportos csupasz motor igényeihez igazított váz, mind-mind hozzájárulnak az F 800 R kivételesen dinamikus teljesítményéhez. Kizárólag ennek a különleges modellnek piros a hátsó rugója, hogy illeszkedjen a motor sportos, többszínű fényezéséhez.

bmw F800R Chris Pfeiffer 11

Chris Pfeiffer, aki napi kapcsolatban van az F 800 R-rel maga is megerősítette a futómű kiváló tulajdonságait: „Az a tény, hogy nincs változtatás a verseny változathoz képest, azt mutatja, hogy mennyire könnyű az F 800 R-t vezetni. Egyszerűen megváltoztatom a keréknyomást, attól függően, hogy milyenek az útviszonyok. Ez tényleg mindent elmond.” – tette hozzá Chris.

Az új F 800 R Chris Pfeiffer kiadáson az Akrapović sportdob széria felszereltség, amely egyébként csak külön tartozékként lenne elérhető. Főbb előnyei az alacsony súly és a sportos hang. A hátsó dob és a LED irányjelzők is a különleges modell dinamikus megjelenését hangsúlyozzák.

bmw F800R Chris Pfeiffer 12

Chris Pfeiffer személyesen volt jelen a spandaui gyárban, 2009. július elején, amikor elkezdődött az F 800 R különleges modelljének sorozatgyártása, az első BMW F 800 R Chris Pfeiffer kiadást pedig ő vezette először. Az első nevét viselő különleges modellt megköszönve, a négyszeres világ-és Európa bajnok kaszkadőr a BMW Motorrad gyár dolgozóinak egy „best of” válogatást is bemutatott számos kaszkadőr mutatványából.

Az egyedi ügyféligényeknek megfelelően az F 800 R Chris Pfeiffer kiadás, számos gyári opcióval és kiegészítővel is rendelhető. A változat piaci bevezetésére 2009. szeptember elején kerül sor, a csomag fogyasztói ára 294 119 Ft.

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük