HírekMotorokMotorozás

A boxermotoros BMW GS: az országúti- és terepmotorozás tapasztalataira épülő szakértelem legendás kombinációja

A BMW Motorrad az egymilliomodig boxerotoros GS-t ünnepli 2023-banAz egymilliomodik boxermotorral szerelt BMW GS egy Triple Black kivitelű R 1250 GS, amelyet 2023. június 21-én, a BMW Motorrad berlin-spandaui gyárában tartott üzemi rendezvényen ünnepeltek meg méltóképpen.

A BMW motorkerékpárokat 1969 óta gyártják Berlinben, a boxermotorral szerelt BMW Motorrad GS modelleket pedig 1980 óta. Az erős, autentikus motorkerékpárok, amelyek páratlanul sokoldalú tulajdonságokkal rendelkeznek, az elmúlt évtizedekben számtalan motorkerékpár-rajongót sarkalltak távoli országokba vezető utakra, látványos kalandtúrákra és Földünk legtávolabbi zugaiba vezető expedíciókra.

A mára legendássá vált boxermotoros BMW GS legújabb kiadása – az R 1300 GS – 2023. szeptember 28-án, a berlini, új BMW Motorrad Welt ünnepélyes megnyitóján kerül bemutatásra.

Dr. Markus Schramm, a BMW Motorrad vezetője ezt mondta az ünnepségen:

“Az R 80 G/S modellel – annak közúti és terep alkalmasságának, illetve mindennapi valamint hosszú távú túrákra történő használhatóságának hála – a BMW Motorrad 1980-ban új motorkerékpár-műfajt teremtett: a túraendurót. A boxermotorral szerelt BMW GS ikon lett, amely ebben a kategóriában világsikert aratott. Mi több: A BMW GS legendává és egyúttal a BMW Motorrad modellkínálatának nélkülözhetetlen sarokkövévé vált. Kiemelkedő adottságait, mint például a dinamikus menetteljesítményét, a bravúros terep-tulajdonságait, a hosszú távú kényelmét és a rendkívüli robusztusságát a BMW Motorrad azóta is folyamatosan fejleszti, és nagy sikerrel ülteti át a többi BMW Motorrad modellsorozatba. Ezért is szolgál nagy örömömre, hogy épp a “100 éves a BMW Motorrad” centenáriumi évében, az egymilliomodik boxermotoros BMW GS motorkerékpárral ismét egy jelentős mérföldkővel járulhatunk hozzá a BMW Group történelméhez. Ugyanilyen örömmel tölt el, hogy a BMW Motorrad boxermotorral szerelt modelljeinek egyedülálló története az új R 1300 GS modellel hamarosan egy izgalmas, számos újdonságot felvonultató fejezettel egészül ki.”

A BMW Motorrad az egymilliomodig boxerotoros GS-t ünnepli 2023-ban

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A BMW Motorrad 100. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségek gőzerővel folynak. A BMW Motorrad Days nagyszabású bulija után, amelyre 2023. július 7-9. között a világ minden tájáról több ezer motorkerékpár-rajongót várnak, a BMW Motorrad Welt szeptember 28-án nyitja meg hivatalosan kapuit.

A “márka új szívében” – amely közvetlenül a BMW Motorrad berlin-spandaui gyárának telephelye mellett található – egy exkluzív nyitórendezvényen mutatják be a várva várt új BMW R 1300 GS modellt. Az érdeklődők a BMW Group és a BMW Motorrad közösségi médiacsatornáin élőben követhetik a megnyitó ünnepséget. Ezt követően a berlini BMW Motorrad Welt 2023. szeptember 30-tól minden látogató előtt nyitva áll.

A BMW R 80 G/S: egy új motorkerékpár-kategória gyújtószikrája

1980 őszén a BMW Motorrad bemutatta az R 80 G/S-t, egy olyan motorkerékpárt, amely először ötvözte a motorozás két különösen fontos területét: a terep- és az országúti motorozást. Ami 798 köbcentiméter hengerűrtartalommal és 50 lóerővel kezdődött, az több mint négy évtized alatt egy lenyűgöző, high-tech túraenduróvá fejlődött: a jelenlegi BMW R 1250 GS-sé.

Egy ikonikus modellé vált a legmodernebb futómű-technológiával és olyan elektronikus vezérlőrendszerekkel kiegészítve, mint az ABS, a kipörgésgátló, a motorfékező-nyomaték határoló (MSR), a félaktív futómű és még sok más egyéb. Ennek a folyamatos és következetes fejlődésnek is köszönhető, hogy a boxermotorral szerelt BMW GS modellek a mai napig a világ legkeresettebb túraenduróivá váltak.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük