fbpx

Leslie Porterfield: szupermodell a szélcsatornában

Leslie Porterfield 05Leslie Porterfield 396,864 km/órás csúcssebességgel tartja a női motoros gyorsasági rekordot.

Különleges helyszínen fotózták Leslie Porterfield-et, a világ leggyorsabb szupermodelljét. Az ismert divatfotós, Markus Hofmann a BMW müncheni szélcsatornájában egy BMW S 1000 RR superbike társaságában örökítette meg a szépséget. A fotózáshoz Karl Lagerfeld, Marcel Ostertag és Thomas Kirchgrabner bocsátotta legjobb „haute couture” (exkluzív, egyedi gyártású) darabjait a stáb rendelkezésére.

Markus, a fotós nem bízta a véletlenre a modell kiválasztását, a képeken szereplő Leslie Porterfield ugyanis a sebesség megszállottja. A 33 éves dallasi szépség tavaly szeptemberben egy motoros gyorsulási versenyen 396,864 csúcs- és 386,2 km/órás átlagsebességet ért el, amivel kiérdemelte a világ leggyorsabb női motorosa címet.

A különleges hölgyhöz különleges helyszín és motor dukált. Leslie társa a képeken az eddigi legerősebb bajor motorkerékpár, a közel 200 lóerős S 1000 RR lett, a helyszín pedig nem volt más, mint a világ legnagyobb szélcsatornája, amely a BMW müncheni aerodinamikai tesztközpontjában található. Az ötemeletes, 25.000 négyzetméteres szélcsatorna képes akár 300 km/órás szelet is előállítani.

Markus szerint a munka egyben egy új kihívás is volt számára: „Sötét öltözéket nehéz fotózni, mert elvesznek a textúrák és a kontúrok. Ami az S 1000 RR-t illeti, szintén nem volt könnyű dolgunk, mivel egyes részeket ki kellett emelni, míg másokat kevésbé kellett kihangsúlyozni. Az utómunka így kissé bonyolultabbra sikeredett, hiszen nem akartuk, hogy a modell elveszítse nőiességét, a motornak viszont erősnek, szilárdnak, férfiasnak kellett maradnia” – mondta el a fotós.

Leslie Porterfield topmodell, a világ leggyorsabb motoros hölgye (396,8 km/óra) idén a 400 km/órás sebességet is szeretné két keréken átlépni. Guiness rekorderként Leslie szinte otthon érezte magát a szélcsatornában: „Egészen fiatal koromtól a motorok és a sebesség megszállottja vagyok. Mindig is érdekelt, hogyan működnek a mechanikus szerkezetek, és élvezem, ha megjavíthatok valamit. A BMW S 1000 RR-t lenyűgöző konstrukciónak tartom, és abszolút versenyképes a kategóriában – nekem csak hihetnek, mivel én tartom az 1000 cm3-es sebességrekordot is. Mivel a motorok mellett a divatért is rajongok, így nagyon élveztem, hogy két kedvenc „témám” között teremthettem kapcsolatot. Gyönyörű darabokat viselhettem a fotózás alatt!” – mondta el a modell.

A képek végül remekül sikerültek, és a BMW tesztközpontban is visszatért az élet a normális kerékvágásba, hogy tovább segítse a minden eddiginél kisebb légellenállású, ezáltal hatékonyabb járművek megszületését.001Leslie Porterfield 01Leslie Porterfield 02Leslie Porterfield 03Leslie Porterfield 04Leslie Porterfield 07Leslie Porterfield 06Leslie Porterfield 08Leslie Porterfield 09

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x