fbpx
HírekMotorokMotorozás

Íme az új BMW F 800 R és F 800 GT!

bmw f 800 r and bmw f 800 gtAz új F 800 R roadsterrel és F 800 GT sportos túramotorral a BMW Motorrad megújítja széles termékpalettáját a népszerű középkategóriában.

A BMW Motorrad kéthengeres motorkerékpárjai már eddig is nagyszerűen megfeleltek akár városi felhasználásról, kanyargós utakon való sportos motorozásról vagy szóló illetve kétszemélyes dinamikus túrázásról volt szó, a továbbfejlesztett változatok azonban még sokoldalúbb felhasználhatóságról tesznek tanúbizonyságot.

EU4-es megfelelőség és „ride-by-wire” rendszer a még jobb gázreakciók és további menetprogramok érdekében

A nagy nyomatékú, folyadékhűtésű, 798 köbcentiméteres kéthengeres motor továbbra is dinamikus meghajtást szavatol mindkét modell számára.

Az erőforrás teljesítménye 8000-es percenkénti fordulatszámnál 66 kW (90 LE). Az F 800 R hajtásáról a szegmensében tipikusnak számító lánc gondoskodik, az F 800 GT-ben pedig gondozásmentes fogasszíj felel a hajtásért, amely páratlan teljesítmény leadás mellett a hosszabb túrákra is kiválóan megfelel.

Mindkét motorkerékpár 2017-es változata teljesíti az EU4-es normákat. A legfőbb megkülönböztető jele az új megjelenésű rozsdamentes acél kipufogódob-vég. A BMW Motorrad kiegészítők kínálatában elérhető az Akrapovič gyártmányú HP sport kipufogódob, amely szintén új dizájnt kapott.

A „ride-by-wire” rendszer a motoros parancsait a gázmarkolat szenzortól közvetlenül továbbítja a motor vezérlőegységének és a fojtószelepnek. Az eredmény még finomabban adagolható gáz és fokozott gázreakció. Mindez lehetővé teszi az új „Rain” és „Road” menetprogramok bevezetését a nedves és száraz úton történő motorozáshoz, valamint az extrafelszerelésként elérhető Dynamic menetprogramot, amely a sportosabb motorozást támogatja.

Új műszerfal-számlapok és még több információ

Az új F 800 R és F 800 GT műszerfala a hagyományokhoz híven két analóg műszeregységből, a sebesség- és fordulatszámmérőből, valamint egy mulitfunkciós kijelzőből áll. Az EU4-es előírásoknak megfelelően mindkét új 2017-es modell műszerfala egy ellenőrzőlámpával egészül ki. Az új műszerfal-számlapok még jobb leolvashatóságot biztosítanak, a kijelző immár a menetprogramot is megjeleníti.

Még markánsabb karakter az új színkoncepciókkal

Három színvariáció gondoskodik az új F 800 R és F 800 GT még egyedibb és meg karakteresebb megjelenéséről.

A fekete (Blackstorm metallic) fényezés az F 800 R férfias oldalát hangsúlyozza, míg a piros (Racing Red non-metallic) változat a roadster progresszív és dinamikus karakterét emeli ki. A BMW Motorsport – fehér/kék/piros (Lightwhite non-metallic/Lupine Blue metallic/Racing Red non-metallic) fényezés erőteljesen közvetíti az F 800 R sportos mivoltát. Az opcionális „keréktárcsa dizájncsomag” – amely egy piros dekor csík a keréktárcsa peremén – remekül kiegészíti a BMW Motorsport fényezést.

Fehér (Lightwhite non-metallic) változatban az új F 800 GT rendkívül atletikus és dinamikus megjelenésű, kék (Gravity Blue metallic matt) színben pedig erőteljes, férfias kisugárzást kölcsönöz. Ezzel szemben a fekete (Blackstorm metallic) fényezés és az oldalidom és a faridom szürke dekorációs felületeinek kombinációja különösen kifinomult megjelenéssel ruházza fel. Az F 800 GT kimagasló minőségét az oldalidom felső részén elhelyezkedő, galvanizált megjelenésű új, modell felirat támasztja alá. A mattított GT felirat az új szélvédőn szofisztikált és kiforrott megjelenést sugall.

Bővülő gyári extrafelszerelések

Extrafelszerelésként új, magasabb kormány is rendelhető az F 800 R számára, amely a motoros pihentetőbb üléspozíciójához járul hozzá. Alacsony üléssel együtt az új kormány ergonomikus alternatívát nyújt alacsonyabb motorosok számára is.

Az új F 800 R-hez extrafelszerelésként elérhető „keréktárcsa dizájncsomag” különösen azoknak nyeri el tetszését, akik szeretik az igazán sportos megjelenésű motorkerékpárokat. Egy piros dekor csík fut végig a keréktárcsa peremén, amely az új roadster sportos és dinamikus mivoltát hangsúlyozza, akárcsak az S 1000 RR „superbike” esetében.

Új BMW Motorrad kiegészítők a széles körű egyéni kialakítási lehetőségek szolgálatában

A BMW Motorrad kiegészítők eddig is széles kínálata tovább bővül, így az F 800 R és F 800 GT számára is számos lehetőség elérhető. Például mindkét modellhez rendelhető HP sport kipufogódob, amely nemcsak erőteljes és öblös hangzást, hanem sportos megjelenést is biztosít.

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x