CsajokMotorokMotoros csajokMotorozás

Keserves csalódás lett a brutál chopper

filip erikaEgy olvasónk, Erika több évi motorozás után megvette álmai motorját, de csalódott benne. Vajon mi a megoldás számára?

Sziasztok!

A tanácsotokat kérném egy tuti hálás motor kiválasztásához. Kb 2-3 hete megvásároltam (elég megfontolatlanul) tapasztalat és tanácsok hiányában egy VL Suzuki Intrudert. Gondoltam egyedül is megbirkózom vele, nem csak a párom mögött ülve, és jó kis túrákat teszek vele. Hát keserves csalódás lett a részem, mert az első kis túrámon sikerült egy balra kikanyarodásnál, emelkedőn felfelé, megdöntenem a mocit, és az ÉG tudja csak, hogy tudtam vissza húzni a 360 kg-os choppert.

Kimentünk a párommal gyakorolni egy speckó területre, ahol a kanyarodást, az elindulást, és egyéb dolgokat gyakorolgattuk, mivel eddig csak nagy testű robogóval volt dolgom. Naponta vezetek motorral városban, több mint 4 éve korlátlan jogsim van, de még nem találtam meg azt a motort, amin kényelmesen és büszkén indulhatnék útra.

Nagy szerelem a chopper életérzés, de ez a brutál orrnehéz Intruder, be kell látnom, meghaladja a fizikai és erőnléti paramétereim. Tudnátok ajánlani számomra egy ideális motort? Testsúlyom 70 kg, 168 cm magas vagyok, és rendelkezem némi izommal is a bátorságon, és tökösségen kívül.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Köszönettel a választ.

Üdvözlettel: Erika Győrből

Kedves Erika!

Először is gratulálok a motorhoz! Másodszor: úgy gondolom nem feltétlenül a motorral van a baj. Ha mindenképp ez a stílus tetszik, idő kell, míg összeszoktok főleg egy robogó után. Szerencse, hogy nem történt nagyobb baj. Menj el az új motoroddal egy vezetéstechnikai tréningre, ahol lassú manőverezés közben is megtanulod kezelni ezt a nagy gépet.

Ha viszont mindenképp váltani szeretnél, akkor az egyik lehetőség, hogy egy másik típust választasz. Mondjuk azt nem írtad meg, hogy a motorod mikori évjárat, de a japánok már kitalálták az olyan choppert, aminek a legtöbb karosszéria eleme műanyagból van, ezért sokkal könnyebb. Ilyen volt régebben a Suzuki VL 800 Volusia, vagy a Suzuki VZ800 Marauder azok közül, amiket én is próbáltam.

Léteznek ennél kisebb chopperek is. Igaz nem mostani gyártmányúak, de a nőknek nagyon be szokott jönni a Yamaha Virago 535 vagy a Suzuki LS 650 Savage. Ezek alacsonyak és könnyűek, nagyon jók gyakorló motornak. Az importőrök vagy a kereskedők szoktak szervezni tesztnapokat, ahol ki is próbálhatod a motorokat, vagy érdemes elmenni olyan használt motor kereskedésbe, ahol sok motor van és egyszerre több típust kipróbálhatsz.

Azt is megteheted, hogy váltasz valami egyszerűbb, sport-túra motorra, de azon sohasem lesz ugyanolyan az érzés, mint egy chopperen.

De lássuk, mit gondolnak erről a többiek! Várjuk a hozzászólásokat.

Illetve nézz be a fórumunkba is, ahol szintén találhatsz jó ötleteket!

Üdvözlettel, NaNa

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük