HírekEseményekMotorverseny

Magyar versenyzők a MotoGP kapujában

MOL Racing Fuel Junior Team Rossi Moor

A MOL Racing Fuel Junior Team két versenyzője Rossi Moor és Farkas Kevin is rajthoz áll 2021- ben a Dorna utánpótlás nevelés egyik legfontosabb versenysorozatában a Norhtern Talent Cup-ban.

A versenysorozatban való részvétel az első lépés a fiatal tehetségeknek, hogy megvalósítsák álmukat, és bekerüljenek a motorversenyzők elitjébe a MotoGP-be. A rajtrácson csak közép és kelet-európai versenyzők vehetnek részt, ezzel segíti a szervező a térségben versenyző tehetségeket.

A futamok összesített eredménye alapján az első helyezett automatikusan meghívást kap a Red Bull MotoGP Rookie CUP-ba, ahova 24 12-17 éves kor közötti versenyzőt várnak. A Red Bull Rookie Cup-on való részvétel a belépő a MotoGP Moto3-as kategóriájába.

A Norhtern Talent Cup különlegessége, hogy az egész mezőny ugyanolyan KTM RC4R motorkerékpárokkal versenyez. Mivel a motorok teljesítménye ugyanolyan, a versenyzők tehetsége dönti el a végső sorrendet. Az NTC sorozatnak Ausztria, Németország, Hollandia, Franciorszag, Finnország ad otthont.

A MOL Racing Fuel Junior Team célja, hogy kinevelje a következő világbajnokot. Ha ebben sikerrel járnak, a Magyar Állam által kiemelt projektként kezelt Hajdúnánás mellett épülő MotoGP pályán 2023-ban már ismét szurkolhatunk egy magyar versenyzőnek is.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

900 új munkahelyet hoz létre a magyar MotoGP pálya Hajdúnánáson

Rossi Moor

MOL Racing Fuel Junior Team Rossi MoorIgazi őstehetség, 3 éve a MOL Racing Fuel Junior Team csapat tagja. Az Amerikában született Rossi 3 éve költözött haza, hogy a csapat tagjaként folytassa a versenyzést.

Eredményei:

2020-ban megnyert versenyek:

  • MotoAmerica Ohvale MiniCup (USA)
  • MiniGP European Championship
  • Ohvale World Final 2020

2019-ben megnyert versenyek:

  • MotoAmerica Ohvale MiniCup (USA)
  • American Ohvale Talent Cup Premier Class

Farkas Kevin

MOL Racing Fuel Junior Team Farkas KevinA 13 éves tehetség 2019-ben csatlakozott a csapathoz, mint Rossi Moor csapattársa. 6 éves kora óta versenyzik.

Eredményei:

  • Az Ohvale világbajnokság 4. helyezettje.
  • Italian Vice-Champion CIV JUNIOR 2020
  • European Vice-Champion 2020
  • CNV Italy Vice Champion

Görbe Soma feljebb lépett

Görbe Soma Red Bull Rookie CupMindeközben Görbe Soma, aki a tavaly létrehozott Norhtern Talent Cup-ban diadalmaskodott 2020-ban, idén már a Red Bull Rookie Cup-ban bizonyíthatja tehetségét.

Minden magyar versenyzőnek szurkolunk.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük