fbpx

900 új munkahelyet hoz létre a magyar MotoGP pálya Hajdúnánáson

A leendő MotoGP-pálya helyszíne Hajdúnánás határábanOláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke szerint a hazai autósportnak is hasznos, hogy Hajdúnánáson gyorsasági-motoros világbajnoki pálya épül és 2023-tól nyolc éven át versenyez majd ott a MotoGP mezőnye.

A létesítmény megépítéséről és az ehhez kapcsolódó beruházásról szombaton sajtótájékoztatón számolt be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, az autó- és motorsport fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

“Az MNASZ elnökeként számomra nagy öröm, hogy Palkovics miniszter úr személyében elhivatott kormánybiztosa is van az autó- és motorsportnak, és külön megtiszteltetés volt számomra, hogy a fejlesztési stratégia kidolgozásában a miniszter úr felkérése alapján együtt dolgoztunk” – nyilatkozta Oláh Gyárfás hétfőn az MTI-nek.

A sportvezető hozzátette, amikor 2015-ben elnökké választották, akkor többek között azt a célt tűzte ki, hogy a sportágat és annak szakmai vezetését megújítsa és új szintre emelje, amelynek eredményeként a tehetséges fiatalok sportértéke és a sportágban lévő lehetőségek felkeltik a kormányzat figyelmét.

“Az elmúlt években rengeteg munkát fektettünk abba, hogy nemzetközi versenysorozatok futamait hozzuk Magyarországra, a nemzetközi szövetségben jelentősen növeljük a magyar szakemberek részvételét, gondoskodjunk az eredményes és sikeres utánpótlás-nevelésről, valamint olyan szakmai fejlesztéseket hajtsunk végre, amelyekkel jó helyzetbe hozhatjuk a hazai autósportot” – mondta az MNASZ elnöke, aki szerint az elmúlt években a szövetségben végrehajtott megújulás elengedhetetlen volt a kormány autó- és motorsport stratégiájának alapjaihoz.

“A MotoGP Magyarországra hozatala a mi sportágunknak is jó lehetőség, mivel a világ összes MotoGP-pályáján szerveznek autóversenyeket is” – jelentette ki Oláh Gyárfás, aki szerint az ország keleti része az autósport számára is kiemelt jelentőségű, többek között ezért is választották a rali Európa-bajnoki futam helyszínének Nyíregyházát.

A leendő MotoGP-pálya helyszíne Hajdúnánás határában 2020. június 20-án.
A leendő MotoGP-pálya helyszíne Hajdúnánás határában 2020. június 20-án.

A magyar kormány korszerű, multifunkciós, gazdaságosan üzemeltethető versenypályát épít Hajdúnánás külterületén, amely alkalmas lesz egyebek mellett a Forma-1 motoros megfelelője, a világ első számú gyorsasági-motoros versenysorozata, a MotoGP futamainak befogadására is. A beruházás, amely a pályaépítés mellett kiterjed a kiszolgáló létesítmények, tréningközpont, konferencia központ, szálloda építésére is, 65 milliárd forintba kerül.


Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Nyitókép: Tiba István (b) és Kósa Lajos (b3), a térség fideszes országgyűlési képviselői, Szólláth Tibor (Fidesz-KDNP ) polgármester (b2), Hermann Henrik, a Magyar Motorsport Szövetség elnöke (b4), Talmácsi Gábor világbajnok gyorsasági motorversenyző (b5) és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a MotoGP Magyarországgal kapcsolatos projektjének sajtótájékoztatóján Hajdúnánáson 2020. június 20-án.

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
2 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vidék
2021 február 1. 09:40

Kíváncsi leszek. Csak ennyit tudok írni. Remélem, nem arra a sorsra jut, mint a sávolyi terv. Egyébként hülye kérdés. Tudom, hogy rengeteg nagyon-nagyon szigorú feltételnek kell megfelelnie egy MotoGP-re alkalmas pályának, de nem lenne járható út egy meglevő pálya átalakítása? Kakucsring? Más pályák? Tudom, hogy a Hungaroring tele van, túlterhelt. Más pályákat nem lehetne egy kicsit olcsóbban alkalmassá tenni? Vagy megint én vagyok a smucig (fél)sváb? Megint szépen művelt szántóföldeken létesül valami környezetszennyező. Miért nem lehet elhagyott ipari területekre telepíteni az ilyesmit? Mert túl drága a kármentesítés? Ezért ott kell hagyni egy elrontott területet, és mindig újat rontani el? Nem… Read more »

2
0
Would love your thoughts, please comment.x