Hírek

Új EU-s szabálynak köszönhetően lesz könnyebb minden motoros élete

aprilisi trefa 01Azt már a motoros társadalom régóta a bőrén érzi, hogy sok törvényhozó meg van arról győződve, hogy a motorozás luxus tevékenység, és aki ennek hódol, arról végtelen mennyiségben lehet lehúzni a bőrt mindenféle adó, útdíj, és még sok más meg nem fogható „szolgáltatás” címén.

A kispénzű motorosok, akik lapos pénztárca mellett sem akarnak lemondani a kétkerekűek nyújtotta élvezetekről, fokozottan megéreznek minden újabb lehúzást. Örvendetes hír, hogy idén július 1-től ennek vége. Mostantól nekik is több marad a zsebükben.

Az Európai Unió minden tagállamát arra kötelezi, hogy segítse, és támogassa a motorozás szerelmeseit. Többek között kedvezőbb autópálya használati díjakat vezettet be, ami mellett ingyenessé teszi azok használatát arra a megyére, melyben a motorosnak bejelentett lakcíme van.

Az új szabályozás kitér arra is, hogy a kormánynak 5%-ra mérsékelnie kell a motoros kiegészítők, ruházat, alkatrészek, kenőanyagok és a motorozással kapcsolatos szolgáltatások áruforgalmi adóját. A legnagyobb könnyítés számunkra, hogy az üzemanyagokat forgalmazó cégekre is kiterjed ez a mérséklés, így a motorosok kedvezőbb feltételekkel tankolhatnak majd a kutaknál.

Annak érdekében, hogy a garázzsal nem rendelkező motorosoknak ne kelljen a vasat utcán tárolniuk, a parkolóházaknak, mélygarázsoknak ingyenes tárolási lehetőséget kell biztosítaniuk. A rendvédelmi szervek sem ússzák meg a változásokat. Őket arra kötelezi az Unió, hogy fokozott alapossággal vizsgáljanak ki minden, motorosokat ért támadást, szabálysértést, melyek az utakon érik őket. Emellett a közlekedésért felelős hatóság KRESZ módosításokat is kénytelen lesz tenni, hogy még nagyobb biztonságban motorozhassunk.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Mielőtt a monitor előtt ülve ujjongani kezdenél, hűtsd le magad nyugodtan. A fent leírt hírek nem valósak. Te vagy április bolondja, ha elhitted, hogy ilyen dolgok megtörténhetnek. Persze, szuper lenne. Ha a megálmodott változásoknak csak a tizede valósággá válna, már annak is nagyon örülnénk veled együtt. Reméljük, így lesz. Addig pedig élvezd a motorozást saját lehetőségeid szerint, és reménykedj abban, hogy idővel könnyebb lesz a helyzetünk!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük