CsajokMotoros divat

De mit akarnak a nők?

g15821Néhány nőnek tetszik, hogy ugyanazt a minőséget megkapja, csak nőiesebb színben, de vannak, akik jobban szeretnének ugyanúgy kinézni, mint a férfiak.

Ahogy a motorozó nők száma évről-évre (vagy inkább óráról-órára?) nő, a motorokat, motoros ruházatot és kiegészítőket gyártó cégek is úgy alakítják kínálatukat. Néhány márkának, mint például a Harley-Davidsonnak már a kezdetektől fogva van női ruházata, de a legtöbben csak az utóbbi időben kaptak a fejükhöz, hogy le vannak maradva.

A Joe Rocket, vagy az Icon komoly erőfeszítéseket fektetett a motoros nők számára tervezett kollekcióba. A ruhák általában sokkal színesebbek, de ugyanazt a védelmet biztosítják, amit a férfi ruházat. Ugyanez elmondható a sisakokról és a csizmákról is: jellemzőek a vidám színek, a virágminták a nők számára kínált modelleknél.

De mi a helyzet a motorokkal?

Milyen legyen egy női motorkerékpár? Szerintem, legyen könnyebb a súlya, alacsonyabb az üléspozíciója, könnyebben elérhető a kormánya, könnyű a kuplungja, de egyébként minden másban ugyanolyan. A nők a színeket jobban szeretik, de van közöttünk olyan, aki ráülne egy rózsaszín motorkerékpárra?

Ez egy kicsit olyan, hogy „nézzetek ide, motoros nő vagyok”. De mi van, ha valaki nő létére fekete motort akar vagy pirosat, vagy bármilyen mást, vagy ha ez az egész nem is érdekli, mert ő csak motorozni szeretne, mint bárki más?

g15823

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A motoros cégek problémája, hogy néhány nő elsősorban motorozni akar, azt akarja, hogy úgy fogadják el, mint bármelyik másik motorost, a motorozást sportként kezeli, fejleszti a képességeit, leteszi a térdét a kanyarban, ahogy a férfiak.

De vannak köztünk olyanok is, akik szeretnék, ha mindenki tudná, hogy nő létükre motoroznak, talán ők azok, akik megveszik a pasztellszínű dzsekit virágmintákkal. Mindkét „irányzat” egyenértékű, egyik sem jobb vagy rosszabb. De melyikből van vajon több? És ne feledkezzünk meg azokról sem, akik hátul utaznak, és vezetni soha nem akarnának.

Arra vagyok tehát kíváncsi, hogy neked mi a véleményed. [wpdiscuz-feedback id=”2egxa1dzkt” question=”Milyen motort, bukót, ruhát, egyebet szeretnél?” opened=”0″]Milyen motort, bukót, ruhát, egyebet szeretnél?[/wpdiscuz-feedback] Vagy elégedett vagy a jelenlegi kínálattal, és azzal, amid most van? Akkor azt is írd meg!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük