CsajokMotoros divat

Légy szívtipró! – Joe Rocket Heartbreaker Kabát

joe rocket heartbreaker jacket 5Amikor éppen nincs nálam tartós tesztre motoros felszerelés, úgy szoktam választani, hogy vagy ne látszódjon a ruhámon a márkajelzés, vagy ne árusítsák itthon egy kereskedésben sem.

 

Így találtam rá 2008-ban a Motorosnők.lap.hu szerkesztése közben a Joe Rocket márkára is, miközben épp a Női motoros ruhák dobozába keresgéltem a linkeket.

Nyugodtan mondhatom, hogy meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt, hiszen fénykép alapján a Heartbreaker kabát kielégítette minden igényemet: fekete, kevés rózsaszín beütéssel és itthon ismeretlen márkajelzéssel. Persze mielőtt megrendeltem volna, megbizonyosodtam arról is, hogy motorozáshoz is jó lesz: szél és esőálló, kivehető a bélése valamint a CE könyök- és vállprotektorok. A hátprotektor ugyen nem CE minősítésű, de bármikor kicserélhető, ha valkinek arra van igénye.

Az internetes rendelés rákfenéje legtöbb esetben a tökéletes méret eltalálása. A honlapon egyébként nagyon profi mérettáblázatot találtam. Az egyetlen problémám az, hogy mivel Minához hasonlóan én sem szeretem, ha felcsúszik a kabát és kilóg a derekam motorozás közben, bár a szélessége alapján elég lett volna az L-es, a hossza miatt XL-est rendeltem. Végül úgy gondoltam, ha már lúd, legyen kövér, és megrendeltem a kabáthoz illő, női motoros nadrágot Cleo fantázianéven és a Heartbreaker kesztyűt is rózsaszínben, de ezekről majd később…

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az internetes rendelésben egyébként még az is szuper, hogy mire megérkezik a cucc, már el is felejted, hogy megrendelted. Legalábbis ahogy én csinálom: a hugomék címére szoktam rendelni az USÁ-ban, és amint tudják, hazaküldik valakivel. Na ebben az esetben azt történt, hogy májusban rendeltem és a hugom férje karácsonykor hozta el bőröndben. Nagy volt a meglepetés, és úgy örültem, hogy majd kiugrottam a bőrömből. A baj csak az volt, hogy még két-három hónapot várnom kellett, hogy kipróbálhassam az új motoros felszerelésem.

Az első benyomásom egyébként nem volt túl pozitív. Míg én rendes, meleg motoros kabátra számítottam, ez a modell inkább nyári viselet. A vékony, rózsaszín ocelot mintás bélése csak mellény, bár kétség kívül nagyon rockabillis. A nyaka igen egyszerű, nincs gallérja, így félő, hogy befúj a menetszél, bár így kényelmesebb, ha kapucnis pulóvert veszek alá, amit előszeretettel viselek motorozás közben. Az XL-es méret pedig – ahogy sejtettem – egy kicsit széles… bélés és pulóver nélkül a könyökprotektorok nem oda esnek, ahova kellene.

Mikor végre alkalmam nyílt kipróbálni, pozitívan csalódtam benne. A hossza pont jó lett motoron ülve is, és mivel a derekán és a csuklóján állítható a bősége, a túl sok anyag csak a karján zavaró. Azzal a kicsi, vékony, mellény alakú béléssel, és az amúgy is mindig magamnál hordott kapucnis pulóverrel kora tavasztól késő őszig végigmotoroztam benne eddig csaknem három szezont. Ha fázna a derekam, a kabát a nadrághoz is hozzácipzározható, a nagy kánikulákban viszont a karja belső oldalán és a hátán lévő szellőzőket kicipzározva tovább fokozható a komfortérzet, és ilyenkor direkt kellemes, ahogy a menetszél átfúj.

Ami talán a képeken nem látható, a rózsaszín minta néhány helyen csillogós, ami különösen tetszik. Még ezzel együtt is elmondhatom róla, hogy a kabát éppen csak annyira csajos, amennyi nekem még belefér, viszont az utakon a többi közlekedő a kevés rózsaszín mintából és a derékban szűkített fazonból már érzékeli, hogy nő vagyok, és ez nagyon sok forgalmi szituációban hasznos. Azoknak pedig, akik kifejezetten nyáron motoroznának ebben a kabátban, jó hír, hogy fehérben is kapható – igaz azóta a modellt felújították, és talán még azt enyémnél is csinosabb az új verzió.joe rocket heartbreaker jacket 10joe rocket heartbreaker jacket 11joe rocket heartbreaker jacket 12joe rocket heartbreaker jacket 13joe rocket heartbreaker jacket 15joe rocket heartbreaker jacket 6joe rocket heartbreaker jacket 7joe rocket heartbreaker jacket 1joe rocket heartbreaker jacket 2joe rocket heartbreaker jacket 3joe rocket heartbreaker jacket 4

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük