EseményekKiemeltMotoros túra

Hólyagosra motoroztam a tenyerem: Harley on Tour Nyíregyházán

Harley on Tour 2022 Nyíregyháza

A soproni Harley tesztnapok sikerén felbuzdulva, még ott közösen eldöntöttük a csajokkal, hogy aki teheti közülünk, a Harley on Tour egyik következő eseményén is részt vesz, amely ezúttal a nyíregyházi kereskedésben a Harley-Davidson Goldrexben került megrendezésre.

NaNa a CSAM (ti. Csajok a Motoron) zárt Facebook csoportjában egy szavazással kiszűrte a jelentkezőket, majd egy Messenger csoportban egyeztettük az időpontot és a találkozási helyet a résztvevőkkel. Péntek reggel, vagy délelőtt motorra pattantunk attól függően, ki milyen távolságból indult. Találka hely: délután 2 óra, M3 Szilas pihenő.

Délben jött NaNától a hír, hogy egy rossz mozdulattól becsípődött a dereka! Próbáltuk mindenféle praktikával segíteni, küldtük az energiát is, de nem segített. Így 2-kor kénytelenek voltunk nélküle útnak eredni, reménykedve, hogy másnapra jobban lesz és utánunk tud jönni.

Végül öten indultunk Nyíregyháza irányába.

Hatodik tagunkhoz Mónikához vezetett az utunk, Nyírbátorba. Ő és párja épp ott töltötték a szabadságukat, mivel eredetileg a HUMDA-tréningre készült a Rabócs Ringre. A szállásukon volt még számunkra szabad hely, így kézenfekvő volt, hogy erre a hétvégére ott szállunk meg mi is.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A sikeres landolást követően, mindenki elfoglalta a szobáját, majd este elmentünk vacsorázni a helyi étterembe, utána kis borozgatás a szálláson és másnap reggeli indulás-egyeztetés következett.

Tesztmotorozással egybekötött szülinapi túra a nyugati országrészben

Szombaton reggeli után még csatlakozott hozzánk Kriszti Debrecenből és menet közben Évi és párja is. 10 órára ígérkeztünk és egész pontosan érkeztünk a nyíregyházi kereskedésbe, ahol nagyon kedvesen és barátságosan fogadott Illés Tomi és csapata. Gyors regisztráció, kis kávé, kóla, ásványvíz, pisi és már indultunk is az első tesztkörünkre.

A tesztelhető motorok a következők voltak:
Sportster S, Nightster, Low Rier S, Lowrider ST, Breakout, Sport Glide, Street Bob, Pan America, Pan America Special, Road Glide ST, Street Glide Special, Street Glide ST, Electra Glide Ultra Limited.

A csajoknak teljesen konkrét elképzelése volt, hogy ki melyik motorral szeretne menni. Én például kizárólag az Ultra Limiteddel voltam hajlandó hintázgatni, Mónikának nagyon bejött a Pan America Speciál Sopronban, Orsi a Sport Glide-ba szeretett bele, Kriszti és Adél a Sportster S-re voltak kíváncsiak, de volt akinek az volt a stratégiája, hogy minél több modellt ki tudjon próbálni.

Rengeteg kép van a galériában a hétvégéről

11-órára volt befoglalva a csajos csapatunknak az idei év teljes flottája, de mivel hamarabb érkeztünk így aki akart, az egy körrel hamarabbi úton is tudott menni. Azt hiszem közülünk mindenki élt a lehetőséggel.

A körök óránként indultak, nagyjából fél óra tesztelés és fél óra pihi és tapasztalat csere volt a program. Délben kaptunk finom ebédet, a szervező team jóvoltából, nagyon finom csilisbab volt! Utólag is köszönjük!

Electra Glide Ultra Limited szerelem

Harley on Tour 2022 Nyíregyháza

Az Ultra Limited tesztmotorommal egész nap nagyjából 200 km-t mentem. A többiek szerint tisztán látszik rajtam, hogy ez már szerelem! Bár továbbra is azt gondolom, hogy ő férfi motor, annak ellenére, hogy Tomi és a soproni üzlet tulaja Andreas szerint Amerikában sok csaj jár Ultrával.

Már Sopronban is ő volt az egyik tesztmotorom és már akkor is nagy hatással volt rám. Az együtt töltött 200 km-en – elmondhatom – tovább mélyült a kapcsolatunk. Újabb jó tulajdonságokat bírtam felfedezni benne.

A termetes mérete és súlya ellenére rendkívül fordulékony és erős, nagyon jól megtervezett súlypontja és ülés magassága miatt teljesen jól lehet tologatni rajta ülve is. Azt is szeretem, hogy pont annyira erős, hogy még épp nem rángatja ki magát a kezemből és ehhez tökéletesen passzol a féke is. Az egésznapos motorozást meg sem éreztem, szerintem a megfelelő kormány magasság és a tökéletes bőrfotel ülés sokban hozzájárult ehhez.

Harley on Tour 2022 Nyíregyháza

Nap közben még érkezett hozzánk Lili és Kata is, akiket szintén a Facebook csoportból ismerünk. Ebéd után kaptunk egy jó kis rock koncertet is a Realmen zenekartól. Közben a csajokkal shoppingoltunk az üzletben és délután 4-kor kaptunk egy bónusz 100 km-es kört Tokajba. Visszaérve a bázisra még rendeltünk egy pizzát majd este visszamotoroztunk a szállásunkra. Kis borozgatás mellett zártuk a napot.

Harley on Tour 2022 Nyíregyháza

Vasárnap reggel még vissza mentünk a Goldrexhez egy puszira és néhány fotó erejéig. Megsimogattuk a tesztmotorokat és Lukast is, aki a tesztmotorok kamion sofőrje és egyben vigyázója is.

Személy szerint én mindig is azt gondoltam, hogy a legtöbb motoros a Harley-kultusz és életérzés miatt lett motoros, és ahogy érik egy motoros egyre jobban vágyik a Harley-érzésre. Nekem az első Harley élményem pont egy Ultrával volt, és ez az élmény lökött közelebb végül a jelenlegi motoromhoz a Road Kinghez, röviden csak Kinghez. Egyébként ő véletlenek sorozata útján került hozzám, bár nem hiszek a véletlenekben, és különben is ő választott engem! De ez egy másik történet…

Harley on Tour 2022 NyíregyházaAz 1300 km-es hétvégéről hazaérve konstatáltam, hogy bár az egésznapos kuplungolástól bőrkeményedés lett a tenyeremen és a jobb alkaromban izomláz lett a gáz húzástól – annak ellenére, hogy ahol lehetett tempomattal mentem -, ennél rosszabb “mellékhatásokat” egy motoros társamnak se kívánhatok!

Ezt a szuper hétvégét összefoglalva szerintem is igaz a mondás, amit egy barátomtól, B. Attilától hallottam:

Minden motor Harley akar lenni!

Harley-Davidson Goldrex! Megyünk jövőre is!

 

Fotók: Török Adél, és a csajok

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Ste.funny

Az indulás óta követem a CSAM közösséget, az A kategóriás jogosítványom is egyidős az oldallal. 😇Néhány élménybeszámoló megírásával cseppentem bele a cikk írásba, amit egyre jobban élvezek! Két sporttúra motor után ültem át 2016-ban a mai Harley-mra, ami egy Road King Classic! 4 kerék a testet mozgatja... 2 kerék a lelket! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük