fbpx

Silca, a zsebműhely – Egy multiszerszám is lehet szép

 

silca multitool 01Biztosan láttál már, vagy esetleg használsz is ilyen-olyan multi szerszámot, mely nagyon hasznos lehet váratlanul felmerülő hibák javítására. Sok szerszám egy helyen, kompakt méretben. Egy motoros túrán nagyon praktikus és hasznos kiegészítő lehet a kisméretű, ám sokoldalú kis cucc.

 

A kereskedelemben kapható eszközökre leginkább a minőség, tartósság és funkcionalitás jellemző, így az esztétikum háttérbe szorul. Ezt a hiányosságot igyekszik most pótolni egy olasz gyártó új, igazán tetszetős kivitelű termékével.

A Silca multiszerszám oldallemezei kovácsolt alumíniumból készültek, míg a különböző szerszámegységek teljes egészében a legjobb minőségű rozsdamentes acélból lettek kialakítva. A szerszám közepes hosszúsága alkalmassá teszik arra, hogy a legtöbb kötőelemet elérhessük vele, és még nem annyira hosszú, hogy gyakorlatlan kezekben a túl nagy erőkar miatt egy-egy csavart túl lehessen vele húzni, így okozva károkat.

A duplán krómozott rozsdamentes acél elemeknek és csapoknak köszönhetően a Silca szerszám garantáltan hosszú élettartamú, mely a rozsdát is csak hírből fogja ismerni.
A leggyakoribb méretű imbusz és torx kulcsvégződésekkel ellátott szerszámszárak mellett kereszthornyos és lapos végű csavarhúzó végek is helyet kaptak a mindössze 105 grammos Silca szerszámon. A Tredici változaton 13, míg a Nove elnevezésűn 9 különböző szár található.

A szerelés közbeni tárolást megkönnyítő, beépített mágnes segítségével bármely fém alkatrészen elhelyezhető, így nem kell a földre vagy a műhely olajos padlójára letenni, ha épp nincs rá szükség. A biztonságos tárolás végett a gyártó egy kis tokot is ajánl a csinos zsebműhelynek, bár ki van alakítva rajta egy csatlakozás, mely segítségével láncra is fűzhető.

Tekintve, hogy kiváló minőségű és szemrevaló darab, a közel 10 000 forintos ár szinte már barátinak mondható. Már akkor megéri, ha csak egyszer lesz rá szükség az életben, amikor egy kellemetlen műszaki hiba a Silca multiszerszámnak köszönhetően hárul el, és vígan folytathatjuk utunkat.

silca multitool 02silca multitool 02

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x