fbpx

Szerszámkalauz motorosoknak

szerszamok copy copyKeveseknek adatik meg a gyári szerszámkészlet, de néha még azzal sem tudjuk orvosolni a felmerült problémát. Összeszedtünk hát néhány olyan szerszámot és kelléket, amit érdemes a motorban tartani.

 

Imbuszkulcs:

imbusz2

Már egész olcsón hozzájuthatunk a kis, zsebben elférő készlethez, ami bicskaszerűen kihajtogatható, vagy kulcskarikára fűzhető. Nem foglal sok helyet, ám nagyon hasznos kis szerszám. Ha mégsem akarsz egy egész készletet magaddal hordani, nézd meg milyen méretű kulcsok szükségesek a motorodhoz, és csak azokat vásárold meg. A darabos vásárlás esetén érdemes olyat választani, melynek egyik vége gömbben végződik.

 

Villáskulcs:

villaskulcsok

Nem kell megijedni, nem a klasszikus értelemben vett kulcskészletet kell magaddal cipelned! Léteznek már szuper, állítható fejű kulcsok, amikkel a motorodban levő összes hatlapfejű csavar húzható és ereszthető. Mielőtt bevásárolnál, vizsgáld meg a motorodat, van-e olyan csavar, aminek tekergetésénél esetleg ellen kell tartanod. Ha találsz ilyen csavart, nem árt két ilyen kulcsot beszerezned, vagy esetleg egy hagyományos villáskulcsot a szükséges méretben.

 

Crova készlet:

crova

Akár egy racsnis crova készletbe is beruházhatsz, ami ugyan kicsit költségesebb megoldás, de ha helyszűke miatt a sima kulccsal csak nagy küzdelmek árán boldogulnál, jó szolgálatot tehet. A garázsban bőven elfér, nagyobb túrához pedig elég csak a legszükségesebb fejeket bepakolnod.

 

Csavarhúzó:

csavarhuzok

Lapuljon a szerszámosodban legalább egy lapos illetve egy csillagfejű csavarhúzó, aminek feje mágneses. Jó választás a cserélhető fejű változat is, de a mágnesesség itt sem elhanyagolható, hiszen így nem kell keresgélned, hogy hova estek a csavarok, valamint a helyére is könnyebben be tudod vele illeszteni őket.

 

gyertyakulcsGyertyakulcs:

Alapszerszám, pláne ha nem kell lebontanod a fél motorod egy gyertyacsere miatt. A hagyományos mellett léteznek már hajtogatható darabok is, amikkel a trükkösebb helyekhez is könnyebben hozzáférni.

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x