fbpx

A világ legjobb motorjai 2010-ben

WinnersStage IMG 5668Idén Freddie ‘Krugger’ Bertrand viselheti a világbajnoki gyűrűt. Müce Simsonja tizenötödik lett.

Az idén benevezett 80 motorkerékpárból 23 érkezett külföldről, hogy megmérettessenek a világ legjobbjai között. Magyarországot idén egyedül a Müce Choppers Simsonja képviselte a 2010-es Motorépítő Világbajnokságon, ami a 70. Black Hills Rally legnagyobb épített motoros eseménye volt Sturgisben.

Végeredmény

Freestyle kategória: Egyedi, alapjaitól építve. Bármilyen forma vagy módosítás megengedett.

1. Krugger Motorcycles, Belgium – Veon
2. Thunderstruck Custom Bikes Inc, USA – Sniper
3. Yuri Shif Custom (YSC), Belorusszia – The Machine
4. Garage65, Olaszország – Kcosmodrive
5. Speed Shop Design, USA – Beezerker
6. Blech & Drueber, Ausztria – Walton
7. Hardly Civilized, USA – Quantum Leap
8. Cook Customs, USA – Norton
9. Fine Custom Mechanics, Oroszország – Moscow
10. Speed Dept & Mayhem Kustomz, Svájc – Energicer

A verseny elmúlt három napja alatt a nevezők a közönség, a többi motorépítő, és az öttagú zsűri minden kérdésére boldogan válaszoltak, hiszen rajtuk múlott a végeredmény. Ebben az évben a Freestyle kategória legjobbja a motorépítő bajnokságokról már jól ismert, belga Freddie ‘Krugger’ lett, aki 2004-ben, 2005-ben és 2009-ben harmadik lett Sturgisben, 2008-ban pedig a 13. helyre futotta neki csupán.

A motort, amivel idén nevezett, a Veon Motorcycle tulajdonosának, Peer Toftnernek építette. Különlegessége az egyedülálló, elektromosan vezérelhető vázrendszer, amelyet maga Peer fejlesztett ki. Ennek segítségével a V-Rod blokkos motorkerékpárt egy gombnyomással alacsony, hosszú cruiserből rövid tengelytávú, magas fenekű sportmotorrá varázsolhatja tulajdonosa. A radikális építésű járművön ráadásul két garnitúra lábpedál is található, hogy mindkét vezetési stílusnak megfeleljen.

 

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x