fbpx

Magyarországon a VB

rodandcustomNégy éve már annak, hogy a milánói nemzetközi motorkerékpár kiállításon az angliai székhelyű Dealer-World magazin alapítói bejelentették, hogy létrehoznak egy világméretű bajnokságot az épített motorok számára. Idén pedig már ötödik évébe lép az AMD Championship, aminek 2008-tól magyar elődöntője is lesz.

Tegnap érkezett a hír a Rod n Custom magazin főszerkesztőjétől, miszerint lezajlottak a tárgyalások, és ettől az évtől kezdve az épített motorokkal és autókkal foglalkozó szaklap valamint a NAAF közös szervezésében zajló Rod n Custom Show egyúttal a motorépítő Világbajnokság előselejtezője is lesz. Ez nagyon jó hír a magyar motorépítő műhelyeknek.

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, az augusztusban Sturgisben megrendezett motorépítő világbajnokság előszobája a márciusban a németországi Mainzban zajló Custom Chrome Europe Dealer Show keretein belül lebonyolított Európa-bajnokság. Innen az első három helyezett motor és építője automatikusan jut tovább a Világbajnokságra. Ráadásul az utazás költségeit a show szervezői fizetik. Az európai versenyre pedig a nemzeti előselejtezőkről jutnak be az esélyesek.

Mivel a magyar építők a korábbi években már bebizonyították, hogy van helyük a nemzetközi mezőnyben, ezzel egy újabb esélyt kapnak a megmérettetésere. A Rod n Custom Show helyszíne idén a Hungexpo lesz, ahol a magyar építők mellett számos külföldi cég is bemutatkozik 2008 május 3-4-én, a győzteseknek járó oklevelet pedig Robin Bradley, a show alapítója személyesen fogja átadni a győzteseknek.

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x