fbpx

Ezt rakd össze! Ezeket mindenképp vidd magaddal a motoros túrára!

alt

Világgá menni egy hálózsákkal és egy adag váltásruhával is lehet, de ez talán a ritkább.

Ha hosszabb túrára indulunk, nem árt néhány dolgot mindig magunknál tartanunk.

Sokan mondták már, hogy kicsit túlpörgöm a túrákra készülést, és túl sok értelmetlen dolgot pakolok el. Aztán persze a másnapos kollégáknak jól jött a széntabletta, egy alapos nyári izzadás után a nedves törlőkendők és még sorolhatnám. Az alábbiakban azokat a dolgokat szedem össze, amiket mi általában magunkkal viszünk a több napos (általában külföldi) túrára.

Egészségügyi csomag:

Ezt mindenki a saját szájíze szerint állítsa össze, hiszen nem vagyunk egyformák! Van, aki fejfájósabb és van, aki hajlamosabb a hasmenésre. A nedves babapopsi törlő, vagy általános törlő és a kézfertőtlenítő gél alaptartozék, hiszen szinte mindenre jók. Aki esetleg mégis bajban lenne az összeválogatással, az támpontként olvassa el Edina cikkét, amiben minden fontos információ megtalálható.

Tájékozódás:

A GPS remek, sok esetben mégsem vagyunk vele kisegítve. Ha van rá lehetőség, legyen nálunk papír alapú autóstérkép, hiszen egészében jobban átlátható, könnyebben kérhetünk útba igazítást a segítségével.

Szerszámok:

A gyári szerszámkészlet mellé, helyette nem árt összeválogatni egy olyan készletet, amivel a felmerülő hibákat biztosan orvosolni tudod. Persze csak akkor van jelentősége, ha ismered a motorod és szükség esetén hozzá is mersz nyúlni. Az összeállítást megkönnyítendő olvasd el a témában korábban írt cikkemet.

Baj esetén:

Ugye azt mondanom sem kell, hogy az Európai Unió országaiban az Európai Egészségbiztosítási Kártyával szükség esetén igénybe veheted az orvosi szolgáltatásokat. Ez azonban a legtöbb esetben csak a vizsgálatokat, kórházi tartózkodás esetén a gyógyszeres kezelést, kötszereket stb. foglalja magába.

A kórházi napidíjat, szükség esetén mentőautós vagy helikopteres szállítást nem fedezi, így egy baleset esetén komoly plusz költségek merülhetnek fel. Ezeket természetesen már egy alap utasbiztosítás is fedezi, érdemes tehát azt a néhány ezer forintot rákölteni.

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

ekime6

ekime6

29 éves, 3 gyermekes anyuka vagyok. 2017-ben végeztem gépjárművezető szakoktatóként a Nyíregyházi Egyetemen, gyakorlati- és elméleti oktatóként, ABCDE kategóriában. 2010 óta a szakmában mozgok. Többek között autósiskolánál és műszaki vizsgabázison is dolgozom.

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x