MotorokMotorozás

Hogy szerezzük vissza a törött sisak árát?

noi motoros bukosisakEgy olvasónk a segítségünket kérte abban, hogy a motorbaleset után hogyan tudna megfelelő összegű kártérítést kapni, hogy pótolni tudja a sérült felszerelését.

“Sziasztok!

Volt egy motorbalesetünk áprilisban. A sisak a balesetben úgy megsérült, hogy nem lehet használni. Anno februárban vettük akciósan, de az ára 80-90 ezer Ft körül mozog. (Nem volt használva, talán a 3. utat tette a sisak, amikor elkaszáltak.) A biztosító nem utalt ennyit, így most még gyorsan próbálunk utána menni a dolognak, hogy dobjanak még az árhoz valamennyit. (53 ezret utaltak).

Tudtok segíteni, hogy kitől kérjek ajánlatot? Ki tudna segíteni ebben az ügyben?

Köszi

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Victorya”

Kedves Victorya!

Nem akarlak elkeseríteni, de ez egy ilyen hobbi. A bukósisakot egy nagyobb leejtés után is cserélni kellene, mert már az is okozhat benne olyan mikrosérüléseket, amitől már nem védi ugyanúgy a fejünket. Nem beszélve egy balesetről, amiben – ahogy írtad is – használhatatlanná vált.

Ezt nyilván a biztosítók is tudják, akik egyébként sem szeretnek fizetni… Szerintem így is jól jártatok. Az, hogy kifizessék egy új bukó árát, szerintem esélytelen. Nem tudom, milyen biztosításotok van, de esetleg nézz utána a Motorbiztosítás.hu biztosításainak. Ők motoros érdek-képviseletet is vállalnak. Lehet, hogy ebben az esetben már késő, de talán tanácsokkal is tudnak segíteni. 

Üdvözlettel,

NaNa

 

Ha esetleg van saját tapasztalatod, vagy bármilyen jó tanácsod Victoryának, írd meg hozzászólásban!

 

A kép forrása: Motorcyclehelmetcenter.com

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük