MotorokMotorozás

A Balatonnál 50 000 Ft-ra bűntetik a motorosokat – Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

husvetkor buntetik a motorosokat maradj otthonElkezdődött a tavaszi szünet, ami normális esetben azt jelenti, hogy végre van időnk és lehetőségünk motorozni ebben a gyönyörű, tavaszi időben. Sajnos most a helyzet nem normális, úgyhogy egyáltalán nem javaslom, hogy ezt tedd. inkább MARADJ OTTHON!

Sajnos a rengeteg hivatalos és hivatlan felszólítás ellenére sok embertársunk még mindig nem veszi komolyan a jelenlegi COVID-19 koronavírus járványt. Hiába szólnak a hírek a folyamatosan emelkedő számú fertőzöttről és a halálos áldozatokról, hiába a hivatalosan bevezetett óvintézkedések, talán az első ijedtség óta eltelt idő vagy a tavaszi időjárás az, ami elterelte az emberek figyelmét az óvatosságról.

Már korábban is hallottunk híreket arról, hogy a kirándulóhelyek a javasolt szociális távolságtartás és a tömegrendezvények betiltásának ellenére hétvégente zsúfolásig vannak emberekkel. Már az első hétvégén jött a hír arról is, hogy a Balaton megtelt, azok, akinek ott van nyaralójuk, mind leköltöztek és ott zárkóztak be. Vagy épphogy nem –  úgy viselkednek, mintha nyár lenne és ezzel veszélyeztetik az ott lakók egészségét.

A motoros közösségekben – így a Csajok a motoron zárt facebook csoportjában is – hatalmas viták alakulnak ki abból, hogy lehet-e motorozni. Ha valaki feltölt egy képet arról, hogy merre járt éppen a kétkerekű szerelmével, akkor azok, akik  már negyedi hete otthon ülnek és maximum az interneten látnak motort, nekiesnek.

Mindkét oldal véleménye érthető. Nekem is hiányzik a motorozás, hiszen ez egy olyan kikapcsolódás, ami felfrissíti az elmémet. Most aztán nagy szüksége van erre az érzésre mindenkinek. De azt is figyelembe kell vennünk, hogy ha nem muszáj, nem szabad kimennünk, mert a vírus úgy terjed, ha találkozunk más emberekkel.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Nem tudhatjuk, hogy ki az, aki beteg. Nem tudhatjuk, hogy mi betegek, illetve fertőzöttek vagyunk-e. Márpedig bárki megfertőződhet, ahogy megtörtén ez Pinkkel és a kisfiával is. Jól mondja ő is, a vírus nem válogat. Azért mert te úgy érzed, hogy egészséges vagy, vagy az ismeretségi körödben nem tudsz senkiről, aki fertőzött lenne, az nem jelenti azt, hogy a vírus nincs ott körülötted. Jobb nem kockáztatni.

Az is elgondolkodtató, hogy bármilyen óvatosan is motorozol, a jelen helyzetben mindenkinek pattanásig feszülnek az idegei, és ez a közlekedésben is visszatükröződik. Máridén is rengeteg motoros balesetről jött hír. Csak nézd meg a Help And Ride csoportot, ahol Brigi folyamatosan gyűjti az eseteket – ijesztő.

Ha egy motoros baleset miatt most kórházba kerülsz, azzal akadályozod a vírus elleni küzdelmet. előfordulhat, hogy nem tudnak majd segíteni neked időben vagy épp a kórházban kapod el a betegséget, ami elől a motorozásba menekültél.

Jön a hétvége, ráadásul Húsvét lesz. Sokan a tiltás ellenére el fognak indulni vidékre a rokonokhoz (hacsak valóban nem jön még nagyobb szigorítás, mire ez a cikk megjelenik). Sokan tervezik, hogy motoroznak egyet, csak kizárólak családtagokkal, olyan helyre, ahol nincs sok ember.

A balatoni polgármesterek már most aggódnak a tömeg miatt, és abban is biztos lehetsz, hogy a rendőrség is egyre szigorúbban fog fellépni a motorosokkal szemben.

 

A cikknek még nincs vége, lapozz!

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük