CsajokHírekMotoros divat

Mikor cseréld le a bukósisakodat?

nolan n64 glamour 216463Használsz bukósisakot Te is? Nézted már át alaposan, hogy milyen állapotban van?

Íme néhány jó tanács, melyet a bukósisakgyártók ajánlanak annak érdekében, hogy fejed mindig a legnagyobb biztonságban legyen. Ha megfelelően figyelsz sisakodra, rendszeresen átnézed azt, akkor megtudhatod, mennyi ideje van még hátra, mikor érdemes lecserélned.

Három-öt évente cseréld le a sisakodat

…akkor is, ha látszólag nincs semmi baja. Hogy ez 3, 4, vagy 5 évente történik, az nagyban függ a sisak használatának intenzitásától, az ápolástól is, de ha 5 évente megtörténik a csere, akkor az mindenképp garantálja azt, hogy mindig a gyártó által ígért védelmet fogja biztosítani.

A sok használat és az UV sugárzás hatására a bélések és egyéb alkatrészek elöregedhetnek, elhasználódhatnak, így csökkenthetik a sisak védelmi szintjét A különböző vegyi anyagok, rovartisztító szerek, egyéb tisztító folyadékok, kipufogógázok, nagy hőterhelések szintén ronthatják a sisak anyagának minőségét.

Ha a sisakot véletlenül leejtenénk, vagy netán egy balesetben megsérülne, azonnal cseréljük le.

A bukósisakok úgy lettek megtervezve, hogy egyetlen egy baleset esetén nyújtanak csak megfelelő védelmet. Baleset után mindenképp le kell cserélni újra, legyen az akármilyen kicsi ütközés is. Egy ütközés során – vagy egy elejtés esetén – a külső héj könnyen elrepedhet, eltörhet, így összenyomva a belső, ütés elnyelő réteget, mely ilyen esetekben jól látható is.

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük