EseményekMotorkiállítás

Elvonási tünetek kezelve – Budapest Motor Fesztivál 2017

motor fesztival 2017 14Tél, hideg, barátságtalan időjárás. Nem épp a motorosok kedvenc időszaka. Ilyenkor szívesen bújjuk a motoros újságokat, weboldalakat vagy épp az elmúlt szezon képeit, videóit nézegetjük, és közben azt a kérdést ismételgetjük, hogy „Mikor lesz már tavasz?”.

A hiányérzet csillapítására jó alkalom egy-egy, a holtszezonban megtartott motoros esemény is, mint például a Budapest Motor Fesztivál. Az elmúlt években ez a rendezvény az AMTS néven futó, autós tuning kiállítással karon öltve várta a látogatókat, de idén a szervezők merészen szakítottak a hagyományokkal, és különválasztották a két eseményt.

Szerencsés döntés volt ez, mert így az autós részlegről áttérő kíváncsiskodók keltette tömegnyomor már a múlté, és szinte csak motoros arcokat láthattunk mindenhol. A szomszédos csarnokban a hajózás szerelmesei legeltethették szemüket, és akik onnan a motoros részlegbe áttévedtek, sokkal kultúráltabbak voltak, mint a korábbi évek nem oda való tömegkeltői.

Mindenki fogta a fejét a hír hallatán, amikor a fesztivál időpontja nyilvánosságra került. Februárban? Na ne már! Sokan motorral látogatják a korábban márciusban szervezett kavalkádot, amikor azért már elfogadható az időjárás. Mi lesz most? Az elmúlt hetekben tomboltak a mínuszok napközben is, vagy ha nem, akkor havaseső és eső taszította mély depresszióba a tavaszváró motorosokat.

A szerencse viszont melléjük állt, és bár volt a hetekben ennél melegebb is, az esőfelhők távol maradtak ezen a hétvégén, és csak a szél, illetve a délelőtti csípős hideg nyirbálta meg a két keréken érkezők létszámát. Talán szerencsésebb lett volna, ha az autós muri lett volna februárban, a motoros pedig márciusban. Mindegy is, így utólag nem volt dráma így sem. Legalább így korábban múlt a motoros depi.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Február utolsó hétvégéjén a kiéhezett motorosok, – akiket nem riasztott el a hűvös idő – összegyűltek az „A” pavilonban, és találkozhatott a legnagyobb motorkerékpár importőrök és motoros kiegészítőket forgalmazók újdonságaival, szavazhatott az EMAT-on indult épített motorokra, gyönyörködhetett a pin-up lányokban, érezhette a ritmust a rockabilly koncerteken, betekinthetett a motorozás, motorversenyek és a motorgyártás múltjába, és megcsodálhatta a motoros kaszkadőrök mutatványait.

Természetesen a Csam is várta a motoros csajokat a puncspavilonban, ahol a benzingőzzel fertőzött lányok beszerezhették a Csamos kiegészítőket és szombaton még egy kis csoportkép-fotózásra is összegyűlt a kemény mag.

Rég látott arcok bukkantak fel a tömegben, és persze rengeteg új is. A nagyobb csarnok valahogy kevésbé volt zsúfolt, bár a tömeg sokszor totyogósra fékezte az ember. A sok látogató ellenére mégis szellős, kissé szolidabb volt a hangulat, mint a korábbi években.

Hírességekben sem volt hiány. Többek között a rajongók találkozhattak Talmácsi Gáborral, a H-Moto versenyzőivel, az ifjabbik Paul Teutul hasonmással, Zsiga Bercivel, aki maga is kiállította az EMAT-on saját építésű gépét, és a frissen Harley-Davidson nagykövetnek választott Sidivel, a Tankcsapdából.

A motorokat kiállító cégek engedékenysége révén sokak vehettek üléspróbát a számukra tetsző motorok nyergében, így nekik garantáltan fülig ért a szájuk. Egyre több csaj is felpattant a motorokra, és talán már azt tervezgették, melyikre kezdjenek gyűjtögetni. A legkisebbek sem úszták meg a fertőzést. Már a néhány évesek közül is sokan másztak fel a számukra hegyomlásnak tűnő vasakra, és vigyorogtak, mint a vadkörte. Nekik már nincs vissza út. Ők a jövő motoros nemzedéke, ez szinte biztos.

Bár az időpont és az időjárás ellenére sokan töltötték hétvégéjüket a kiállításon, és motorral is szép számmal érkeztek a bikerek, talán a szervezők jövőre egy későbbi, tavasziasabb időpontot választanak majd az eseménynek, és akkor többen látogatnak ki a Budapest Motor Fesztiválra. A kiállítók és az EMAT-on nevezők számát ez persze nem feltétlen fogja növelni, de talán jövőre több lesz a látnivaló is.

A kiállítás biztosan jobb kedvre derítette a télben magukba roskadt motorosokat, és az elvonási tünetek megszűntével, és az új ingerek hatására már új terveket szőnek az idei szezonra. Addig is várjuk az igazi tavaszt, és azt, hogy ne csak nézzük, ne csak beszéljünk a motorokról, hanem élvezzük az általuk nyújtott szabadságot, és nyergükben töltsük a legtöbb időt, egészen őszig.

motor fesztival 2017 05motor fesztival 2017 05motor fesztival 2017 05motor fesztival 2017 05motor fesztival 2017 05motor fesztival 2017 05motor fesztival 2017 05motor fesztival 2017 05motor fesztival 2017 05motor fesztival 2017 05motor fesztival 2017 05motor fesztival 2017 05motor fesztival 2017 05motor fesztival 2017 05motor fesztival 2017 05motor fesztival 2017 05motor fesztival 2017 05motor fesztival 2017 05motor fesztival 2017 05motor fesztival 2017 05motor fesztival 2017 05motor fesztival 2017 05motor fesztival 2017 05motor fesztival 2017 05motor fesztival 2017 05motor fesztival 2017 05motor fesztival 2017 05

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük