fbpx
Hírek

Hogyan vásárolj az ebay-ről okosan?

ebay logo 800Te is hallottál már róla, hogy az ebay-en milyen olcsón lehet jó cuccokat vadászni? Neked is van olyan ismerősöd, aki éjszakákon át licitál, hogy jó áron megszerezzen egy motoralkatrészt? Akkor szólj neki is, hogy rosszul csinálja!

Már több évvel ezelőtt kezdtem az internetes vásárlást, ami kezdetekben mindenkinek félelmetes. Nekem akkor azt ajánlották, hogy mindenképp csináltassak egy olyan dombornyomott bankkártyát, amit a webáruházak is elfogadnak, és amin nincs túl sok pénz egyszerre, hogy ha netán valami internetes csalás vagy lehúzás áldozata lennék, akkor ne a család havi költségvetését nyúlják le a tolvajok. Ilyen egyébként még sosem történt velem.

Tehát megcsináltattam azt a bizonyos kártyát. Hogy mindig legyen rajta valamennyi pénz, ezt a számlát szoktam megadni, ha pl. a Vaterán adok el valamit. Amit ott “megkeresek”, azt mindjárt el is tudom költeni máshol.

Ha azt tervezed, hogy gyakran fogsz vásárolni interneten, érdemes regisztrálni egy PayPal számlát is. Ez egy olyan internetes bank, ahol csak egyszer kell beregisztrálnod a (dombornyomott) bankkártyádat, és a későbbi vásárlásoknál már nem kéri a rendszer, hogy mindenféle ismeretlen webáruházaknak megadd a kártyád adatait. A biztonságos vásárlást a PayPal garantálja.

Talán a legnagyobb internetes piactér az ebay.com, legalábbis ezt ismerjük legtöbben Magyarországon. Ez egy olyan nemzetközi honlap, ahol a számítógéped mellett ülve a világ bármely részéről rendelhetsz bármit, ami megfordul a fejedben. Igen, motort is. Igen, motoralkatrészt is. Vagy mobiltelefont, ruhát, cipőt, játékot a gyereknek, vagy amit még el sem tudok most képzelni. Az ebay-en tényleg minden van.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Miközben rengeteg vadi új cuccot kínálnak a nagy márkák fix, de általában elég nyomott áron, ugyanúgy tudsz sok mindenre licitálni, mint ahogy itthon a Vaterán is. Ha nem sürgős a cucc és van időd kivárni, amíg a licit tart, akkor igazán jó üzleteket bonyolíthatsz.

Már rengeteg dolgot rendeltem az ebay-ről. Talán az egyetlen hátulütője a szállítás, hiszen hacsak nem Európából rendelsz, horror összegeket csapnak hozzá a termékekhez szállítás címén, és újabban már a vámot és az ÁFÁ-t is hozzáadja a rendszer az árhoz az EU-n kívüli rendelésekhez. Ezt megelőzendő sok eladó ingyen szállítással csábítja a vevőket… nem is értem (vagy inkább nem akarom tudni), hogy éri meg Hong Kongból feladni egy 800 Ft-os kötőtű csomagot úgy,  hogy még a szállítási díj is benne van az árban. De ez legyen az ő problémájuk.

0 0 votes
A cikk értékelése
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x