EseményekHírekMotoros találkozó

Pontederában, Pisa tartományban véget ért a Vespa World Days 2024 rendezvény

A Piaggio alapításának 140. évfordulója alkalmából a város, ahol a Vespa született, és ahol 1946 óta megállás nélkül gyártják, első alkalommal adott otthont a világ minden tájáról érkező Vespa klubok éves találkozójának, amely rekordot döntött.

Kezdve a résztvevő Vespisták számától, amelyet több mint harmincezerre becsültek. Húszezer Vespa érkezett minden európai országból, élükön Németország, Franciaország, az Egyesült Királyság, Spanyolország, Ausztria és Svájc. De érkezdtek márka rajongók más kontinensekről is, mint Ausztrália, Hongkong, Mexikó, Argentína, a Fülöp-szigetek, az Egyesült Államok, Kanada és Kolumbia, összesen 55 nemzeti Vespa Klub képviseltette magát hivatalosan.

A szombati nagy Vespa felvonulás minden eddigi rekordot megdöntött, legalább 15 ezer Vespával, amelyek Pontederából indulva vonultak végig a Valdera dombjain. A több mint 16 kilométer hosszú, színes szerpentinben a Vespa teljes története képviseltette magát, a legkorábbi és legritkább 98-as modelltől egészen az ultramodern GTS és Primavera modellekig.

Az esemény a nagyon keresett díjak átadásával zárult, amelyeken az Elegance versenyen részt vevő Vespisták és a Vespa Klubok vettek részt a Vespa Trophy-n. Ez a vándorkupa, ahol a Klubokat arra kérik, hogy mutassák be a Pontedera felé vezető útjuk állomásait fényképekkel és különleges bélyegzőkkel az útikönyveikben.
A győztesek és a helyezések hamarosan elérhetők lesznek a Vespa World Club honlapján.

A rendezvény ideje alatt a Piaggio Múzeumot szó szerint naponta több ezer látogató támadta meg, ahogy a Vespa gyárban szombaton és vasárnap tartott vezetett túrákat is.

Most, hogy az összes Vespista elindult hazafelé, a gondolatok már a jövő évi rendezvényre terelődnek. A Vespa World Club közgyűlése jóváhagyta a spanyolországi Vespa Club javaslatát, így eldőlt, hogy a Vespa World Days 2025-nek az asztúriai Gijón városa ad otthont, ahol az Atlanti-óceán adja a csodálatos hátteret.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük