HírekKultúraMotoros film

Zombitámadás esetére a legalkalmasabb motor

walking dead bike 12Egy igazán stílusos, a Walking Dead című horrorsorozat világába illeszkedő motort épített a Classified Moto nevű cég. A rozsdaette, 92-es évjáratú Honda CB750 Nighthawk az egyik fő karakter, a Norman Reedus által megszemélyesített Daryl Dixon számára készült.

A kimondottan a TV soroztat számára lett létrehozott gépen egyszerű, nyers megmunkálású és oxidált alkatrészek, részletek láthatók, melyek által az kellőképp ütött-kopott benyomást kelt. Pont úgy néz ki, amit már sokat megélt, és kiválóan alkalmas arra, hogy használója egy poszt-apokaliptikus világban barangoljon, túlélőket keressen és szedjen össze, élelem után kutasson, majd ha eljön az idő, nyílsebesen elmenekülhessen.

A Classified Moto korábban már épített túlélőjárművet a kitalált karakter számára, ami egy Yamaha XV920R alapjaira épült. A horror dráma megalkotója, Scott M. Gimple a sorozat bemutatója előtt már kereste a megfelelő járművet. Scott célja az volt, hogy úgy nézzen ki a gép, mint amit sok, különböző gyártmányú és stílusú motor alkatrészeiből szereltek össze. Ennek az elképzelésnek a nyomán a sok egyedi megoldás között szerepel például az is, hogy korábban egy sportmotorban szolgált első futómű lett beépítve egy régebbi, klasszikus motorba.

A motorblokk alkatrészei egyenként, kézzel lettek festve, hogy összességében olyan benyomást keltsenek, mint amit mindenhonnan összekapart alkatrészekből, toldozva-foltozva raktak össze. Az agresszív megjelenést a vastag és bütykös gumik és a szintén off-road érzést sugalló kormány is tovább fokozza. A motor kapott egy pár Progressive’s márkájú hátsó rugóstagot, amitől még inkább úgy néz ki, mint egy harci jármű, és emellett az új akatrész kivételesen jó rugózást és csillapítást is biztosít.

A figyelmet felkeltő elemek sora itt nem ér véget. A viaszvászon táska, mely tökéletesen illeszkedik az ülés alatti részbe, szintén egyedi és stílusos elem. Emellett azért is hasznos, mert optikailag „súlyosabbá”, tömörebbé teszi a felesleges alkatrészeitől megfosztott motort. A készítők több alkatrészt is új helyre költöztettek, és egy Shorai lítium-ion akkumulátort építettek be, mely módosítások nyomán jött létre az ülés alatti űr, ahová Daryl trükkös cuccait tartalmazó táskája került. Az antik kinézetű, katonai stílusú viaszvászon kiegészítő egy gyakorlott, richmond-i kárpitos kézi munkáját dicséri.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

walking dead bike 01walking dead bike 01walking dead bike 01walking dead bike 01walking dead bike 01walking dead bike 01walking dead bike 01walking dead bike 01walking dead bike 01walking dead bike 01walking dead bike 01

Mentés

Mentés

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük