Hírek

A biztonságos motorozás joga – legyen tied a 30 rózsaszín láthatósági mellény egyike!

nonapi lathatosagi mellenyA mai nap nemcsak a virágokról szól, hanem az erős, önmagukért kiálló, egyenlőségért harcoló nők napja is ez. Az olyanoké, mint a motoros csajok. 

“1857. március 8-án New Yorkban 40 ezer textil- és konfekcióipari munkásnő sztrájkolt a béregyenlőségért és munkaidő csökkentésért. Erre emlékezve 1910 augusztusában Koppenhágában Clara Zetkin javaslatára elhatározták, hogy Nemzetközi Nőnapot tartanak. Magyarországon 1914-ben ünnepelték először.”

(Neumann-ház – Irodalmi Szerkesztőség)

Manapság sokan nehezen tudják elképzelni, hogy még 50 évvel ezelőtt is milyen megkülönböztetésben volt részük a nőknek az élet minden területén a civilizáltnak mondott országokban. Az, hogy szavazati joguk nem volt, csak a jéghegy csúcsa, de a munkahelyeken és még a családon belül is alsóbbrendű lényként kezelték őket a férfiak.

Másoknak nem is olyan elképzelhetetlen ez, hiszen sok helyen még ma is kevesebb fizetést kapnak a nők ugyanazért a munkáért, mint a férfiak, és mi motoros nők is számtalanszor megtapasztaljuk, hogy nem néznek ránk jó szemmel, amiért olyasmit szeretünk csinálni, ami mások szerint a férdiak kiváltsága. 

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A számolás joga című filmet már többször ajánlották ismerősök, de csak két napja sikerült rávennem magam, hogy végignézzem azt a valós eseményeken alapuló történetet, ahogy a NASA-nál dolgozó fekete nők történelmet írtak. Bár a számolás maga igen távol áll tőlem, a film mégis hűen adja vissza, hogy milyen nehéz helyzetben voltak azok a nők a múlt század közepén, akik nem elégedtek meg a hagyományos női szereppel, hanem volt egy álmuk, hogy egyszer majd azzal foglalkozhatnak, amit szeretnek, és nem kötik őket a társadalmi elvárások. 

Habár a Facebook korában már kevés jelentősége van, a Csajokamotoron.hu fórumán, a CsamClub.hu-n jelenleg 6448 regisztrált tag van. Ha hitetünk a statisztikáknak, a tagok 70%-a nő, ami valamivel több, mint 4500 fő. Arról persze nincs adat, hogy mindennek a 4500 nőnek van-e saját motorkerékpárja vagy van-e motoros jogosítványa, az biztos, hogy ha ide keveredtek hozzánk, ők is azok közé a nők közé tartoznak, akik mernek nagyot álmodni, és előbb vagy utóbb megvalósítják az álmukat. 

Ehhez az álomhoz szeretnénk most hozzájárulni azzal, hogy még biztonságosabbá tegyük a nők motorozását. A Nemzetközi Nőnap alkalmából a mai naptól a webáruházunkban minden 15 000 Ft feletti vásárlás mellé egy rózsaszín láthatósági mellényt adunk ajándékba március 31-ig, összesen 30 darabot szeretnénk így kiosztani. Sokan vannak a tagjaink közül, akiknek már van, hiszen 2013. május 3-án a Nemzetközi Női Motoros Napon a női motoros felvonulás résztvevői is ilyen láthatósági mellényt kaptak ajándékba, de ha te nem voltál ott, vagy 5 év alatt már elnyűted a régit, itt a lehetőség, hogy szerezz egy újat. 

Legyen a tied a 30 mellény egyike! 

 Tied a tanulás joga is. A részletekért kattints ide!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük