HírekKultúraMotoros film

Tudtad, hogy Amerikából egy magyar pin-up lány hozta el a Valentin-napot?

eva six2A magyar Marilyn Monroe, vagyis Eva Six, vagyis Klein Éva és lánya, Linda von Schmidt vezette be hazánkban a Valentin-napi ajándékozást. Tudom-tudom, ez még így eléggé követhetetlen, de mindjárt megérted. Tarts velem, vissza az időben!

1956-ban, Klein Éva és férje, Roy Schmidt építészmérnök átszöktek a vasfüggönyön, hogy az Egyesült Államokba disszidáljanak. Ekkor már Éva várandós volt lányával, Lindával.

Így indult a nagy kaland, amelynek során a külföldön csak Eva Six-ként ismert magyar lány rövid időre híres lett az álomgyárban. Olyan kortársakkal, mint Monroe, Jayne Mansfield, Frank Sinatra, akivel jóban is volt, és segített Évának bekerülni a show-bizniszbe. Először csemegeüzletet nyitott Hollywoodban, majd pincérnőként dolgozott, s ennek köszönheti ismeretségét Sinatrával.

A férfi ügynökök persze nem a filmvilágba akarták bevezetni, hanem inkább az ágyukba, ezért végül egy női ügynök segítségével sikerült próbajátékokra elmennie. 1963-ból jegyezhető három film, amiben szerepelt: a Beach Party című vígjáték, a Két pár texasi című vadnyugaton játszódó vígjáték és az Operation Bikini, háborús történet.

A gyönyörű magyar lány 1963-ban elsőként nyerte el a Miss Golden Globe címet – úgy tűnik, az 1963-as év abszolút Éváé volt.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

eva six beach party 1963 1

Ahogyan az lenni szokott, sokkal jobban érdekelt mindenkit a magánélete, mint a tehetsége, hírbe is hozták Mickey Hargitay-val, a magyar származású testépítő-színésszel.

eva six modern man magazineCímlapokon szerepelt, partykra járt- és adott, s úgy tűnt, szépen ível felfelé a karrierje, de sajnos ez nem tartott sokáig, a következő években már nem lehetett róla hallani. Nem tudta felvenni a versenyt a kor olyan színésznőivel, mint például Anita Ekberg vagy Ursula Andress, amikor egy filmben szerepelt velük…

A filmvilág mellett egy ideig a magyar titkosszolgálat figyelmének középpontjában is volt, és megfigyelték, majd be akarták szervezni, de Éva nemet mondott.

A Beach Party című filmben a helyi, vad motoros banda is főszerepet játszik.

A Valentin-napi lufik

eva six modern man magazineA rendszerváltást követően, Éva és Linda hazajöttek Budapestre, s először „fánkban utaztak”, behozták az országba az amerikai fánkot készítő automata gépsort.

Majd jött a lufibiznisz: az Andrássy úton Lufiland néven nyitottak dekorációs boltot, mert Amerikában már akkor megőrültek az emberek Valentin-napkor és Halloween-kor. Természetesen bejött a dolog, mint láthatjuk azóta is tart az Amerikából importált ünnepekkor az őrületet… Különlegesség, hogy Klein Éva az első Friderikusz Show-ban is szerepelt.

Klein Éva sokat láthatott az Egyesült Államokban, életre szóló élményeket gyűjtött, hiszen nem mindennapi kortársakkal játszott, szórakozott együtt. És, nem utolsó sorban, köszönjük a Valentin-napot! (Tudom, sokan utálják, ezért ők nem köszönik…)

Forrás: Index, Wikipedia

Fotók: Listal, Pinterest, WorthPoint

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük