HírekKultúraMotoros film

Bohém rapszódia – életrajzi film a Queen-ről

bohemian rhapsody film 2018Ma mutatják be a mozikban a Bohém rapszódia című filmes alkotást, amely a brit Queen együttes történetét mutatja be, középpontban a legendás frontember, Freddie Mercury életével. Megnézed?

A film különlegességét az adja, hogy a Queen két tagja, Brian May gitáros és Roger Taylor dobos zenei producerként, valamint kreatív szakértőként vettek részt a munkában. Ezáltal, valódi, megtörtént pillanatoknak lehetnek szemtanúi a nézők.

A Bohém rapszódia végigköveti teljesen a zenekar kezdeti botladozásait, majd felemelkedését, s Freddie Mercury szólókarrierjének indulását, illetve azt a súlyos időszakot, amikor diagnosztizálták nála az AIDS-t.

Mercury-t az tette legendássá, hogy a remek dalok mellett, olyan látványvilágot nyújtott a közönségnek, ami utánozhatatlan volt. A filmben, a Mercury-t játszó Rami Malek teljesen átszellemült az énekessé, és viszontláthatjuk játékában Freddie allűrjeit, mozdulatait.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A brit-amerikai koprodukció a 20th Century Fox, a GK Films, a New Regency és a Queen Films gyártásában készült, s Bryan Singer rendezte – legalábbis félig-meddig, ugyanis egy idő után, Singer nem jelent meg a forgatáson, ezért Dexter Fletcher rendező fejezte be a filmet, de a hivatalos stáblistában Singer szerepel.

A főszerepekben, a már említett Rami Maleken kívül, Gwilym Lee (Brian May), Ben Hardy (Roger Taylor), Joseph Mazzello (John Deacon) és Lucy Boynton (Mary Austin) láthatóak.

bohemian rhapsody film rami malek 2018

A forgatás még 2017 szeptemberében kezdődött Londonban, s idén januárban fejeződött be. A cím, nem véletlenül Bohemian Rhapsody, hiszen ez volt a zenekar első száma, amellyel a rádiók nem tudtak mit kezdeni, hiszen hosszú volt és meglehetősen furcsa.

Természetesen, a sok-sok háttérinformáció miatt, bepillantást nyerhetünk a dalok születésébe is, hiszen első kézből valóak az infók. És sok-sok kultikus slágert hallhatunk, mint például a We Will Rock You-t, a Love Of My Life-ot, a Killer Queen-t, és a címadó számot.

bohemian rhapsody film 2018 1

A legendás srácok, hirtelen testközelivé válnak, hiszen ott lehetünk velük, amikor kitalálják a dalokat, a turnék kulisszái mögött és a magánéletben is. És persze, anno nem sokan biztak abban, hogy a Queen valaha sikeres lehet, de szerencsére erre rácáfolt a banda. Itt a bizonyíték!

Forrás: Port.hu
Fotó: The Playlist, thefourohfive.com, EVERYMAN cinemas

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük