EseményekMotoros találkozó

10. Nemzetközi Harley-Davidson Fesztivál, Alsóörs

10 hog alsoors 14 copyEgy motoros számára nem telhet el úgy a június, hogy ne hallgatná lépten-nyomon a kérdést: Mész Alsóörsre? – vagy -Voltál Alsóörsön? És sok esetben a válasz az, hogy igen. Bár a gazdasági válság hatásai idén a többi találkozóval együtt a HOG Budapest Chapter rendezvényét is elérték, a felvonuláson ismét több ezer motoros vett részt.

Az elmúlt hétvégén rendezte meg tizedik alkalommal motoros találkozóját a HOG Budapest Chapter. A sok motoros számára kihagyhatatlan rendezvény idén csekélyebb látogatószámmal büszkélkedhetett, habár most sem volt hiány a külföldi, osztrák, német, olasz és más európai harleysokból.

A szombati felvonulás után ismét beözönlött a nép, és igazi fesztiválhangulat uralkodott a balaton-pari kempingben. A folyamatos koncertek mellet motoros kaszkadőrbemutató és egyéb érdekes programok várták a közönséget. Habár az este sztárzenekara, a Tankcsapda társadalomkritikus dalai előtt értetlenül állt az úri közönség, ők még időben kapcsoltak és belecsaptak a bulizós nótákba.

De mi is az a HOG?

A Harley-Davidson gyár a Harley Owners Group-ot (Harley tulajdonosok klubja, a továbbiakban H. O.G.) 1983-ban alapította. Napjainkra közel egymilliós létszámot ért el a tagok száma, így ez a világ egyik legnagyobb, gyárilag szponzorált szervezete.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A gyors növekedést szimbolizálja, hogy 1991-ben a H.O.G. hivatalosan is nemzetközi klubbá vált. Magyarországon 5 chapter működik: a BUDAPEST, a WEST HUNGARY, a FOUR RIVERS, a SOUTH HUNGARY és a legfiatalabb a NYÍR CHAPTER.

A chapterekben rendes taggá az válhat, aki Harley típusú motorral rendelkezik, valamint tagja a nemzetközi H.O.G.-nak. Ez után kb. egy évig, együtt motorozik a chapterral és bizonyítja, hogy hasznos és aktív tagjává válik a chapternak. Elfogadja az alapszabályt, a klubélet és a magánélet során is képes baráti viszonyt kialakítani leendő tagtársaival. Rendes taggá a taggyűlés választja, ez után kapja meg az adott chapter, háton hordható felvarróját.

Mára már tudjuk, hogy a motorozás nem elsősorban helyváltoztatásra szolgál, hanem egy életforma, egy életérzés, egy életideál. Ennek az életideálnak a részesei a magyarországi HOG (Harley Owners Group) tagok is. Ebből az életérzésből adtak példát most hétvégén, és az elkövetkező rendezvényeiken is.Nagyon sok téveszme és előítélet lengi körül ezt a szervezetet. Sokszor egy-egy tag viselkedéséből és folyosói pletykákból ítélünk meg egy klubbot, baráti társaságot, esetleg egy-egy szervezetet, de hogy ne menjünk messzire, a pártjainkat is. Mindez sajnos valahol jogos, mert a közmondás is azt tartja, hogy madarat tolláról…

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük