fbpx

10. Nemzetközi Harley-Davidson Fesztivál, Alsóörs

Elanyagiasodott, értékválságban, szenvedő napjainkban nagyon sok eszközünk életforma- és státuszszimbólum szintre emelkedett, így a motorozás is azzá nőtte ki magát. Tehát, akik motoroznak azok java részt a mindennapokkal járó közösségi, társadalmi, szociális kötöttségekből szeretnének kiszabadulni, legalább ideig, óráig. A szórakozás egy formája ez, melyben az ember szereti elringatni magát, akárcsak a rock koncertekkel. Nem véletlenül nagyon sok motoros szereti a kemény zenét is, hiszen mindkettő a nyers erőt használja, és annak áldoz.

A Harley márka a kilencvenes években még státuszszimbólumként jelent meg egyes körökben. Az akkori jómódú tulajdonosok meg is alakították ennek a szervezetnek (H.O.G.) a magyarországi chaptereit. Az idő előre haladtával azonban egyre több olyan motoros jutott hozzá ehhez a márkához, akik kisebb, általában japán gépekkel kezdték a motorozást.

A chapterekben egyre gyakrabban jelentek meg a köztisztviselők, a katonák, és az egyéb alkalmazotti rétegből kikerülő emberek is. Számukra már nem a gazdagság szimbólumaként, hanem egy megbízható, hosszú távon is használható gépként van jelen a motor. Ezek a tagok már a mai magyar motoros társadalomban elfogadott írott és íratlan szabályokon nőttek fel.

Mára kiment a divatból a „motort utánfutóval levinni Alsóörse” történet. A vidéki chapterek direktorai felismerték a változás szükségességét. A rendezvényeikre hívtak, invitáltak, valamennyi motorost, nemre, hovatartozásra, járgányra való tekintet nélkül. A H.O.G chaptereknek vannak pártolóik, akik csak abban különböznek a rendes tagoktól, hogy egyelőre nem Harley-val róják az utakon az évi súlyos kilométereket.

Még több kép a galériában!Mi motorosok, tudjuk, hogy milyen előítéletek vannak velünk szemben, holott aki megismer bennünket, belátja, hogy mindez alaptalan. Ennek ellenére mi, ezen a társadalmon belül is ítélkezünk, motormárka, típus vagy egyéb hovatartozás szerint. Arra nagyon oda kell a jövőben figyelnünk, hogy a külső mögött egyének, emberek vannak, akik mind, mind mások, egyediek, egyéniek, ahogy motorjaink is. Én hiszek abban, hogy az egyik legnagyobb motoros találkozóra a H.O.G. tagok nem vendégként mennek, hanem vendéglátóként fogadhatják az oda látogató motorosokat.

V. HOG  South Hungary Chapter Raly

Baján a programok már pénteken elkezdődtek egy dunai hajókázás formájában, illetve hajnalig tartó dínom-dánommal. A szombati nap kisebb motorozással folytatódott. (az előző napi elhajlás nem is engedett többet) a gemenci erdő szúnyogjai viszont felébresztették a még alélt bikereket. Este aztán újabb eszem-iszom, és a Bad Times együttes hajnalig tartó bulijával folytatódott a program, egészen a vasárnap reggeli hazaindulásig.

III. Magyarországi HOG Four Rivers Chapter Találkozó

Amit ebben az évben Győr városában rendez a HOG Four Rivers Chapter a július 17-19-i hétvégén. Ezen a rendezvényen a rendezők idén ismét alkalmat kívánnak biztosítani a jó hangulatra, motorozással a csodálatos Szigetközbe, a négy folyóval átszőtt Győr és környéke megismerésével kicsit más szemmel, mint ahogy eddig láthattuk a várost. Az esti jó zenék természetesen idén sem maradhatnak el. A találkozóra minden motorost szeretettel várnak a házigazdák. Részletek a oldalon.10 hog alsoors 20 copy10 hog alsoors 2110 hog alsoors 75 copy10 hog alsoors 79 copy

Ajánlom másoknak is

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x