Hírek

Híres pin-up csajok – Jayne Mansfield

Jayne Mansfield5Jayne Mansfield akkor élte fénykorát, amikor a pin-up stílus kialakult: az 1950-es években. A nagyon fiatalon elhunyt színésznő az édesanyja a magyar származású Mariska Hargitay-nak.

Az ’50-es évek egyik szexszimbóluma volt Jayne Mansfield, és többek között az ő képével ellátott posztereket csodálták a férfiak, ahogyan tehetik ezt még ma is…

Vera Jane Palmer néven született 1933. április 19-én, Pennsylvania-ban. A tragédia során, melyben édesapja meghalt, ugyanazt a forgatókönyvet játszotta el a sors, mint ahogyan később Jayne is életét vesztette.

A kislány 3 éves volt, amikor édesapjával és édesanyjával autóval utaztak valahová. Az apa vezetés közben szívrohamot kapott és meghalt. Édesanyjával szerencsésen megúszták a balesetet egy karcolás nélkül. A végzet 1967. június 29-én utolérte Jayne-t, mert a sofőrjével és 3 gyermekével belerohantak autójukkal egy traktorba – a színésznő és a sofőr szörnyet haltak, de a gyerekek szintén karcolás nélkül szálltak ki a járműből.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Jayne okos lány volt, beszélt spanyolul, németül, matematikából emelt szinten vizsgázott le. Már 12 éves korában járt táncórákra, tanult hegedülni, zongorázni. Egyetemet végzett, drámát tanult. Közben szépségversenyeket nyert.

Akkoriban, amikor Marylin Monroe uralta a szépségipart, Jayne állt a rangstorban a második helyen, majd következett a szintén szőke Mamie Van Whoran.

Paul Mansfieldhez hozzá ment 1950-ben és 17 évesen szülte neki első gyermekét. Sajnos a koreai háború közbe szólt, a férfit behívták és Jayne egyedül maradt a gyerekkel. Los Angelesben próbált színésznőként szerencsét, eleinte nem sok sikerrel.

Egy cukorkagyárban dolgozott, de kitartóan járt meghallgatásokra. Ekkor már Beverly Hillsben élt a családjával. Végül sikerült a felfedezettekhez tartoznia, ugyanis a Warner Bros alkalmazta.

Jayne kezdett felemelkedni, platinaszőkére festette a haját, szerepelt a Playboy címlapján 1955 februárjában, miután szinte a köldökéig kivágott ruhában jelent meg egy party-n. (Innen a híres kép, amikor Sophia Loren félszemmel bámulja Jayne melleit.)

A férjének elege lett belőle, ezért elváltak. 1958-ban újra férjhez ment, a magyar származású Mickey Hargitay-hoz, aki testépítő volt akkoriban. Három gyermekük született: Miklós, Zoltán és Mariska, aki szintén híres színésznő lett később.

Jayne nem bírt magával, kibukott, hogy szexvideo készült róla, és ekkor a férje és a stúdió is búcsút intett neki. 

1964-ben Matt Cimber rendező lett a harmadik férje, és tőle is született egy fia. 2 évig tartott a házasságuk, mert Jayne inni kezdett, miután a karrierjének csillaga leáldozott.

Ezután sajnos éjszakai klubokban lépett fel, majd jött a végzet 1967-ben és pont egy ilyen fellépésről hazafelé menet történt az autóbaleset.

Magyarországon a következő filmjeit mutatták be: Lázas éjszakák (1959), Hercules szerelmei (1960), The Jayne Mansfield Story.

Forrás: Wikipedia

Fotók: Vanity Fair, Pinterest, Wikipedia

mariska hargitay jayne mansfieldmariska hargitay jayne mansfieldmariska hargitay jayne mansfieldmariska hargitay jayne mansfieldmariska hargitay jayne mansfieldmariska hargitay jayne mansfieldmariska hargitay jayne mansfieldmariska hargitay jayne mansfield

 

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük