fbpx
EseményekHírekMotorkiállítás

Elmarad a Budapest Motor Fesztivál

elmarad budapest motor fesztival 2018Azt remélem, a rossz hír nem jelenti azt, hogy a Magyarországon már senkit nem érdekel a motorozás. Nekem ugyan más a tapasztalatom, és szeritnem a látogatók is várták a jövő heti motoros seregszemlét.

Először a Gépjárműimportőrök Egyesületének januári évértékelő értekezlete után értesültünk arról, hogy idén az egyesület motoros tagozata nem vesz részt a Budapest Motor Fesztiválon. A hír mindenkit meglepetésként ért, még a kiállítást szervező Hungexpo Zrt-t is, hogy a BMW- valamint a nagy japán gyártók (Honda, Yamaha, Suzuki, Kawasaki) motorjait nem lehet majd megnézni Magyarország legnagyobb és egyben egyetlen motoriállításán. 

Ekkor még volt némi remény, hiszen előfordult már korábban is, hogy az importőr helyett –  akinek hivatalosan, külföldről, központilag szabályozva van, hogy mekkora területen, milyen installációval, hány motorral kell kiállítani egy ehhez hasonló rendezvényen – kereskedőkön keresztül mutatják be a márkákat. Sajnos a tárgyalások egészen mostanáig húzódtak, és nem elég, hogy a márkakereskedők közül sem sikerült senkit meggyőzni, sorban elkezdték lemondani a kiállítási megjelenést a ruházattal foglalkozó üzletek is. 

A kiszivárgott hírek alapján a motorosok jogosan fejezték ki nemtetszésüket a közösségi médiában a drága belépőjegy és a kevés kiállító miatt, így a szerda délelőtti hivatalos megbeszélésén a Hungexpo döntést hozott arról, hogy idén elmarad a Budapest Motor Fesztivál

A Hungexpo hivatalos közleménye:

“A Hungexpo Zrt. értesíti a közönséget, hogy a február 23–25. között esedékes Budapest Motor Fesztivál elmarad.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A cég minden körülményt mérlegelve a látogatók érdekében hozta meg ezt a nehéz döntést. Miután a nagy motor importőr cégek egy része jelezte, hogy idén nem vesz részt a szezonnyitó rendezvényen, a Hungexpo az utolsó pillanatig tárgyalt a legjelentősebb márkákat forgalmazó kereskedőkkel és potenciális kiállítókkal, azonban támogatás hiányában több partner is visszalépett a megjelenéstől. A Hungexpo számára a látogatók és kiállítók elégedettsége a legfontosabb érték, a cég vezetése úgy véli, hogy a jelen körülmények között nem tudja biztosítani a megszokott színvonalú motoros seregszemlét, és a piaci szereplőkkel együttműködve a jövő évi kiállítás megszervezésére koncentrál. A cél továbbra is az, hogy fenntartva a folyamatos véleménycserét a szakma képviselőivel, az ország legnagyobb ilyen típusú rendezvényét kínálják évről-évre a mintegy 30 ezer érdeklődő látogatónak.

A már megvásárolt jegyek árát a szervezők visszatérítik, a kellemetlenségért elnézést kérnek.

A változás, az ugyan ebben az időben megrendezésre kerülő Budapest Boat Show-t nem érinti, melyre a szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Budapest, 2018. február 14.”

Habár az új motorok eladási statisztikái alapján valahol érthető, hogy az importőröknek anyagilag “nem éri meg” megjelenni a kiállításon, azt gondolom, nekik nem is ezzel a céllal kellene kiállítaniuk. A direkt eladás helyett az új vevők megtalálása és a régi vevőkkel való kapcsolattartás miatt fontos, hogy egy évben egyszer legyen egy olyan seregszemle, ahol felsorakoztatják az azévi új modelljeiket – bár egyéb okokból ez sem mindig sikerült a korábbi években.

Másrészről a motorosoknak is jobban megérné azt a 3500 Ft-ot kifizetni, ami miatt folyton panaszkodnak, hogy egy helyen nézhessék meg az egész idei motor- és felszerelés kínálatot, mint hogy jövő hétvégén az ország különböző pontjaira utazgassanak, hogy végiglátogassák azokat a kereskedőket, akik hosszított nyitvatartással és hatalmas kiállítás helyetti kedvezményekkel várják őket. 

Nagyon remélem, hogy a motoros importőrök mai gyűlésén, a Hungexpo által márciusra tervezett üzletági megbeszélésen, valamint a motoros újságírók összefogásából végül kisül valami jó, amivel mindenki jól jár. Én mindenesetre szurkolok, hogy egyszer még talpra áll ez a szektor, és nem lesz más dolgunk, mint boldogan motorozni és kitűnő rendezvényekre járni. 

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x