fbpx

Porig égett az osztrák motorkerékpár múzeum

Kigyulladt a timmelsjochi motormúzeumHétfő reggel tűz ütött ki a hochgurgli motorkerékpár múzeumban. A tűzoltóparancsnok szerint valószínűleg a teljes kiállítási anyag a tűz martaléka lett.

Habár a tűzoltóság meg tudta akadályozni, hogy a felcsapó lángok átterjedjenek a közeli sífelvonóra és a szomszédos étteremre, a történelmi jelentőségű motorkerékpárokkal rendelkező múzeumot és annak értékes kiállítási anyagát nem sikerült megmenteni.

A tűzoltóságot a beépített riasztórendszer is riasztotta, de a 2200 méteres magasságban található múzeum üzemeltetője is telefonált hétfőn hajnali 4:40 körül. Ekkor már szemmel látható volt, hogy az épületből füst szivárog.

Mire a tűzoltóság a helyszínre érkezett, az álmennyezet már égett, és néhány percen belül az egész múzeum lángolt – mondta Matthias Klotz, a gurgli önkéntes tűzoltóság parancsnoka.

A tűzoltóság az oltóvíz-kapacitás növelése érdekében megcsapolta a hókészítő rendszert. Az utóoltási munkálatokra délelőtt került sor. A történelmi motorkerékpárokkal rendelkező múzeum valószínűleg teljes veszteséget szenvedett.

Motorkerékpár múzeum a magasban – Top Mountain Crosspoint

A tűz kitörésekor két ember tartózkodott az épületben, de szerencsére a tűzjelző rendszer felébresztette őket, és még időben ki tudtak menekülni.

A tűz oka egyelőre nem tisztázott, egy tűzvizsgáló még tegnap reggel megkezdte a munkát. Az Állami Bűnügyi Rendőrségi Hivatal tűzvédelmi nyomozói kedden kezdik meg munkájukat.

A motorkerékpár múzeumban mintegy 230 történelmi jelentőségű motorkerékpárt és néhány autót állítottak ki 3000 négyzetméteren. A testvérpár, Alban és Attila Scheiber 15 éven keresztül gyűjtötte a motorkerékpárokat a világ minden tájáról. A veszteség sajnos felbecsülhetetlen.

 

Forrás

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x