HírekEseményekMotorbemutatóMotorkiállításMotorok

Új BMW R18 M és R 18 Aurora a Motor Bike Expón Veronában

BMW R 18 Aurora

A 2021. január 13-16 között zajló Motor Bike Expón két újdonsággal is előrukkol a BMW Motorrad. Az exkluzív custom motorokat, a BMW R18 M-et és a R 18 Aurorát két híres olasz customizer fejlesztette ki a BMW Motorrad Italia és a márkakereskedői hálózat támogatásával.

A veronai Motor Bike Expo volt a tökéletes színpad arra, hogy az olasz és európai rajongók szeme elé tárjon két exkluzív motorkerékpár customization projektet, amelyek az ikonikus BMW R 18-as modellen alapulnak.

Ezek a BMW Motorrad Italy és kereskedői hálózata, valamint a világ néhány történelmi szereplőjével való együttműködésének eredményei: Az R 18 M az olasz LowRide magazin által kifejlesztett és az American Dreams által készített projekt, az R 18 Aurorát pedig a BMW Motorrad Roma megbízásából a Garage 221 készítette.

BMW R 18 M

Az M az a betű, amely a BMW négykerekű modelljeinek sportváltozatait különböztette meg, és ma már a kétkerekűeket is magában foglalja. A BMW R 18 M projekthez a LowRide szerkesztősége a következő inspirációs forrást találta: az elképzelés szerint a BMW Cruiser áramvonalasabb és sportosabb külsőt kapott volna, kerülve a túlzásokat, és különösen nem megfeledkezve a BMW R 18 retro vonalaira való utalásról.

BMW R 18 Aurora

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

“Az 1800 köbcentiméteres nagy boxer stabilitása, hosszú tengelytávja és felkészültsége villámgyors elindulásra ösztönöz, és véleményünk szerint megérdemel egy sportos és retro megjelenést. Az R 18 M dizájnjában a BMW Motorrad hagyományaiból származó sugallatokat és a négykerekűekből származó jegyeket találunk: Az M a motorsportot jelenti” – ahogyan Giuseppe Roncen, a LowRide igazgatója és a különlegességek világának nagy szakértője jellemezte a BMW R 18 M projektet.

Még több kép a BMW R 18 Auroráról a galériában

A munka a futóműre, a felfüggesztés beállítására, a karosszériára és a kiegészítőkre összpontosított, a mechanika és az elektronika változatlanul megmaradt az R 18 természetes erősségeinek. A BMW R 18 M könnyített és eltérő üléspozícióval még élvezetesebb motorozást ígér: “Továbbra is kíváncsian várjuk, hogy megtapasztaljuk a benne rejlő lehetőségeket. A jelentősen könnyített motorkerékpár a túlzás nélkül kompaktabb és előretolt üléspozíciónak köszönhetően is könnyen kezelhetőnek kell lennie.”

BMW R 18 Aurora

Sok kéz építette, a tervezőktől a tapasztalt mesteremberekig.

Az R 18 M projektet a BMW Italia tette lehetővé, és az érzelmek nyomán született meg, amelyeket ez a motor képes adni: egy szórakoztató cruiser, erős és élénk, nagy szívvel és végtelen nyomatékkal. A LowRide a legjobb olasz kézművesek és az ágazatra szakosodott cégek közül jó néhányat bevont a tervezésbe és a kivitelezésbe is.

A vázlatok megvalósítását Oberdan Bezzi tervezőre bízták, aki már korábban is a LowRide partnere volt. Neki sikerült egy izgalmas power cruisert alkotnia anélkül, hogy felborította volna a BMW R 18 lényegét. Az American Dreams végezte az összeszerelést és koordinálta a munkát; a prototípusgyártásra és modellezésre szakosodott Elaboratorio a semmiből készítette el a farok, a csúcs és az üvegszálas szélvédőt.

A Carbon Italy a fejidomot, a szívócsatornákat és más szénszálas részleteket kezelte. A rövid kipufogócső, amelyet úgy terveztek, hogy tömörebbé tegye a vonalat és nagyobb dőlésszöget tegyen lehetővé, az ER Exhaust Revolution kézjegyét viseli.

BMW R 18 Aurora

A rövid kipufogócsövek nagyobb hangsúlyt adnak a pompás, fedetlen nikkelezett tengelynek is, amely egy olyan hangulatos részlet, amely megérdemli a kiemelést. Az L.R. Leather bőrrel borította a nyerget, míg a festést a Dox Art Factoryra bízták.

A Rizoma biztosította a tükröket, a markolatokat és az univerzális kijelzőket a kiegészítőkhöz, amelyek tökéletesen illeszkednek a motorkerékpár karakteréhez.

 

Lapozz az R 18 Aurorához!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük