fbpx
Hírek

Együtt reggeliztek a magyar gépjárműimportőrök

mge evertekelo2018. január 4-én reggel tartotta szokásos évi évértékelő/évnyitó reggelijét a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete, ahol szó volt az elmúlt év eredményeiről, és az idei évre vonatkozó tervkről is. 

A sajtóreggelit az egyesület elnöke, Erdélyi Péter nyitotta meg köszöntő beszédével, és egyúttal értékelte a 2017-es gépjárműpiacot. Őt követték aez elektromos autózás támogatásáról, a nagyhaszon járművek piacáról, a közúti pótkocsi piacról valamint a személyautó és kishkaszon jármű piacról szóló előadások. 

A motorkerékpár piac 2017-es alakulásáról Zámbó Balázs, az egyesület elnökségi tagja, és a BMW Magyarország motorkerékpár-üzletág vezetője tartott előadást. Beszédéből kiderült, hogy 2017-ben végre növekedés tapasztalható a motorkerékpár eladásokban a 2010-es évhez képest, és 2018-ra további emelkedést prognosztizálnak a szakértők. 

mge evertekelo 6

Az új motor regisztrációk alakulásában némi változás tapasztalható a 2016-os évhez képest. Míg a teljes piac 3,3%-os növekedést mutat, a 125 cm3 alatti új motorkeékpárok regisztrációja 26%-kal, a 125-500 cm3 közöttiek regisztrációja pedig 9%-kal csökkent, addig a nagy motorok, vagyis az 500 cm3 fölöttiek regisztrációja 19 %-kal nőtt, ami pozitívumként értékelhető, azonban ezek a számok még mindig nem közelítenek a 2006-os eladásokhoz. 

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Zámbó Balázs azt is elmondta, hogy “2017. január 1-től kizárólag EURO 4-es motorkerékpárokat lehet forgalomba helyezni az EU-ban, habár a A gépjárműimportőrök által használt elektronikus vizsgáztatási rendszer (KÖKIR) még mindig nem képes kezelni az EURO 4-es motorkerékpárokat. Az őrlángon égő motorkerékpár-piac növekedését nagymértékben gátolja a jelenlegi helyzet.”

Végezetül tájékoztatta a résztvevőket, hogy az MGE motorkerékpár-importőr tagvállalatai nem vesznek részt a 2018-as Budapest Motor Fesztiválon. Céljuk az, hogy 2019-ben a látogatók és a kiállítók visszajelzései alapján egy teljesebb és jobb kiállítás valósulhasson meg.

Ha sikerül többet megtudnunk arról, hogy ez a döntés hogyan befolyásoja a motorkiállítás kimenetelét, mindenképpen tájékoztatni fogugjuk róla az olvasókat.

mge evertekelo 6mge evertekelo 6mge evertekelo 6mge evertekelo 6

0 0 votes
A cikk értékelése
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x