EseményekMotoros túra

Szabadság kabát a Harley-Davidsontól

HD FreedomJacketEgy éven és több ezer kilométeren át utazik a Harley-Davidson “Szabadság kabátja”, hogy egyesítse a függetlenség szerelmeseit szerte a világban.

 

Hihetetlen történeteket mesélnek a rajongók a szabadságról és kalandokról, egyetlen bőrkabáton keresztül, amely beutazza a világot a Harley 110. évfordulós ünnepsége alkalmából.

2012 augusztusában, egy évig tartó ünnepséget indítottak el a Harley-Davidson szerelmesei az egész világon, a vállalat 110. évfordulója kapcsán. Millióik fejezik ki hódolatukat, 11 országon és 6 kontinensen át, közös szenvedélyük, a szabadság, az önkifejezés és a felejthetetlen kalandok iránt.

Az egy éven át tartó ünneplés részeként a Harley-Davidson egyéneket toborzott a világ minden tájáról, hogy vigyenek el egy fekete bőrkabátot – a Szabadság kabátot – merész túráikra és osszák meg történeteiket online. A Szabadság kabát motorosról motorosra vándorol, így több tucat legendás helyet érint. Földünk minden sarkáról történeteket gyűjt, mielőtt visszaérkezik az augusztus 29-i millwaukee-i záróünnepségre, ahol kiállításra kerül a Harley-Davidson Múzeumban.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

„A Szabadság kabát elemi erővel képviseli azt, hogy mit jelent Harley-Davidson motorosnak lenni” – nyilatkozta Mark-Hans Richer, a Harley-Davidson marketingért felelős vezető munkatársa. “A bőrkabáton, amely egybeolvad a motoros lelkével, minden kitűző, vágás, gyűrődés és repedés egy túrának az emlékét őrzi, mely immár viselőjéről mesél.”

A Szabadság kabát ötlete múlt augusztusban született, amikor Richer a 110. évforduló indításának alkalmából egy egyszerű Harley bőrdzsekiben tett meg egy emlékezetes utat Kínában, a Tibeti-fennsíkon. Egy megálláskor az út során, Richer megkért egy helyi kínai férfit, aki éppen útjelzéseket készített, hogy fessen valamit a kabátra, ami jelképezi számára a Harley-Davidson-t. A férfi a „szabadság” kínai jelképét pingálta rá.

Azóta a Szabadság kabátot sok szenvedélyes utazó viselte már, akik a világ számos pontján megfordultak vele, többek között a Faaker See-nél Ausztriában az Európai Kerékpáros Hét alatt, Mexikó autópályáin, Rio de Janeiro-ban, és még az NHRA Pro Stock döntőjének kezdővonalánál is a kaliforniai Pomonában.

Az elkövetkező hónapokban a Szabadság kabát a hivatalos 110. évfordulós ünnepségeket is meglátogatja majd, a tervek szerint Indiában, Ausztráliában, Új-Zélandon, Dél-Afrikában és Rómában is.

A Harley-Davidson arra is bátorítja rajongóit, hogy osszák meg saját utazásaik történetét a 110. évforduló honlapján. Január 22-én a cég elindított egy egyedülálló online alkalmazást, ami lehetővé teszi mindenkinek, hogy létrehozza személyre szabott változatát a 110. évfordulóról.

Ez a „110 év szabadság” képtár, amely a motorosok saját kalandjainak képeiből tevődik össze, és amit a Harley-Davidson közöl majd Facebook oldalán és más online csatornákon. A Harley-Davidson azt is lehetővé teszi lelkes hívei számára, hogy azok elkészítsék saját 110. évfordulós oldalukat a vállalat honlapján belül, s így megosszák élményeiket másokkal.

„A 110. évforduló elsősorban rajongóink ünneplése, így természetes, hogy az általuk generált tartalom elsődleges fontosságú számunkra” – tette hozzá Mark-Hans Richer.

A Harley-Davidson az elkövetkező hetekben számos más izgalmas részletet is felfed a 110. évfordulóval kapcsolatban, többek között bejelenti, kik lesznek a fellépők a római és a Milwaukee-i ünnepségen, valamint megosztja a Szabadság kabát kalandjait is. A Milwaukee-i 110. jubileumi ünnepségre a www.ticketmaster.com-on tudnak jegyeket vásárolni az érdeklődők.

A hivatalos 110. évfordulós naptárban 12 olyan jubileumi élmény szerepel, amelyeket a Harley-Davidson 2013 szeptemberében már létező motoros eseményekre visz el világszerte. Az események 6 kontinensen és 11 országban zajlanak, de a két fő ünnep 2013 júniusában, Rómában és szeptember első hétvégéjén Milwaukee-ban lesz.

A rajongók megtekinthetik a Szabadság kabátot viselők inspiráló videóit, fotóit és történeteit, ha ellátogatnak a www.h-d.com/110jacket weboldalra, a cég Facebook oldalára (Facebook.com/Harley-Davidson), követik a vállalatot Twitteren (@harley-davidson) vagy a #FreedomJacket hashtag-et használják.

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük