HírekKultúraMotoros zene

Rocklegenda whiskyvel: lemez és film a Jack Jack zenekarról

jackjack 1A fiúzenekarok célközönsége mindig a fiatal korosztály volt, és közülük is elsősorban a lányok. Igy van ez akkor is, ha a banda történetesen rockzenét játszik.

Ezúttal olyan médiarockerek kerültek egy zenekarba, mint Mester Tamás, Papp Szabi, Ganxsta Zolee és Tóth Tibi. Zenekart alapítottak, és három hónap alatt elkészítettek egy nagylemezt és összepróbáltak egy koncertet, miközben egy olyan életrajzi film készült róluk, amit sok, évtizedek óta működő banda megirigyelne.

Négy irányító személyiség, négy frontember, négy különböző karakter dolgozott együtt. Mester Tamás rockos popzenét játszik eredetileg, gitáros és énekes, és mostanában a Megasztár zsűrijéből lehet ismerős sokaknak.

Ganxsta Zolee-t már nem kell bemutatni senkinek. A Sex Action nevű dirty rock banda fűződik a nevéhez, majd a Kartelben rappelt, és az utóbbi időben a KGB-ben ismét dobol. Papp Szabi a Supernem zenekar frontembere, Tóth Tibi pedig a Hooligans gitárosa.

Egyetlen közös pontjuk a zene és a rock&roll szeretete, ám ez mindannyiuk számára mást jelent. Úgy született meg egy lemeznyi dal, hogy ez a négy öntörvényű ember a közös munka mellett az élet hétköznapi apróságaiban is alkalmazkodni próbált egymáshoz.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

jackjack 2Mindezek tetejében egy stáb is követte minden percüket, Galler András „Indián” vezetésével, hogy leforgasson róluk egy dokumentarista elemekkel is átszőtt nagyjátékfilmet JACK JACK „Az Igazi Rocksztár Az Első Próbán Meghal” címmel.

Legnagyobb meglepetésemre a november 12-i lemezbemutató koncerttel egybekötött filmpremieren nem tinilányokból állt a közönség. Mint később kiderült, elsősorban a barátok, munkatársak, zenészek és más hírességek érkeztek nagy számban, így az átlagéletkor harminc fölött lehetett. Azért a Körcsrnok pályáján felállított színpad előtt összegyűlt egy kisebb sikongató rajongói tábor, akik szemmel láthatóan nem vegyültek az „öregekkel”.

Az este nyolcra meghirdetett kezdés csaknem egy órát csúszott, így mire a film vetítése elkezdődött, már a közönség is fogyni kezdett. Úgy tűnik, a celebpartikon megfáradt társaság nem bírja az éjszakázást hét közben. A 96 perces film azok számára, akik minden nap úgy élnek, mint a film szereplői, amúgy sem túl érdekes.

Amikor valaki kívülről fújja a zenészszlenget, a baráti társaságában napi szinten hangzanak el hasonló vagy még jobb poénok, vagy esetleg valaki személyesen ismeri a szereplőket és a sztoijaikat, nem csoda, hogy nem akarja meghallgatni őket még egyszer órákat álldogálva a tömegben.

jackjack 3

A Jack Jack zenéje egyébként nem rossz. Felfedezhetjük benne az összes olyan banda harmóniáit, amin a srácok felnőttek. A tagok mind hozzáadták egyéniségüket az album anyagához, így az utóbbi 30 év legendás metál-, glam- és rockbandáinak hangzásvilága keveredett össze.

Ha viszont azt vesszük, hogy Mester Tamás szerint Gangsta Zolee általában két nap alatt pakol össze egy nagylemezt, a három hónapos vajúdást nem foghatjuk másra, csak a Jack Jack házban elfolyt több száz liter whiskyre.

jackjack koncertplakat 081112

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük