Hírek

KGFB – A biztosítás, ami kötelező

kgfb hirMinden évben elérkezik az az időszak, amikor számot kell vetnünk… ezúttal azonban nem a tetteinkkel, bűneinkkel, hanem azzal, hogy érdemes-e tovább fizetnünk a magasabb díjat. Október 29-én ismét nyílvánosságra hozták a biztosítótársaságok a Kötelező Gépjármű Felelősség Biztosítások jövő évi díjait. Legkésőbb november 30-ig van időnk dönteni.

A dilemmát az okozza, hogy ha már kötelező, akkor a lehető legkevesebbet fizessük a Kötelező Biztosításért. Ez a biztosítás nem nekünk hoz hasznot, hanem annak, akinek esetleg balesetet okozunk, és óhatatlanul megfordul az ember fejében, hogy máshoz most miért én legyek jó? Meg amúgy sem okozok balesetet, tehát jó lesz az olcsóbb biztosító is.

Viszont év közben hallottunk olyan híreket, hogy a tavaly év végén legalacsonyabb díjakat kínáló – így rengeteg új ügyfelet szerző – biztosítótársaság tönkrement. Azért azt senki nem szeretné, ha a befizetett pénze – még ha nem is volt olyan sok, mint amennyit egy másik biztosítótársaságnál kértek volna – elúszna. Szóval akkor legyen a drágább biztosító?

Mi idén nem váltunk. Habár végicsináltuk a kalkulációs procedúrát, és volt jó néhány olcsóbb ajánlat. A Suzuki Swiftre péládul még a jelenlegi biztosítónknál is olcsóbban köthetnénk, ha felbontanánk a szerződést, és kötnénk egy újat. Két éve végigcsináltuk, most úgy döntöttünk, hogy évi 10000 Ft-ot nem ér meg az ügyintézés.

Az interneten keresztül egyszerűen kitölthetjük a megrendeléseket, kinyomtathatjuk a szükséges iratokat, de ha szeretnénk megtartani az évek alatt felhalmozott bónuszainkat, akkor személyesen kell bemenni a jelenlegi biztosítóhoz elkérni az igazolást. És egyelőre az aláírásokat sem fogadják el „online”. Szóval meggondolandó, de egy próbát mindenképp megér. Íme néhány oldal, ahol megtalálható az on-line KGFB kalkulátor, és a jobb ajánlat esetén akár azonnal meg is köthető az új szerződés:

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book
Netrisk.hu
Biztosítás online 24
Biztosítás.hu
Kötelezőkötés

Te váltasz biztosítót idén?

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük