EseményekMotorkiállítás

A hatodik nap az EICMÁ-n

yamaha2Az idei EICMA két legforgalmasabb napja csütörtök és vasárnap volt. Előbbi az első olyan alkalom, amikor a nagyközönség is megnézhette a kiállított újdonságokat, utóbbi pedig a zárás ideje. Persze a motorok mellett a hírességeknek is nagy vonzereje volt, hiszen Troy Bayliss, Andrea Dovizioso, és az olasz kerékpáros, Danilo Di Luca is tiszteletét tette az első napon.

Csütörtökön kezdődtek a programok a Motolive arénájában is, és hatalmas ováció fogadta a kerékpárost, Paolo Bettinit, akit kedden kórházba szállítottak egy baleset miatt. Profi karrierjének méltó befejezése volt az a verseny, ami Milánóban zajlott ezen a héten.

Pénteken a kiállítás meghosszabbított nyitvatartással üzemelt, egészen este 10-ig látogathatták az érdeklődők a pavilonokat, és a hölgyek ingyen mehettek be. Aki ezt a napot választotta, akár Valentino Rossival is találkozhatott volna. Sajnos a sikeres Moto GP versenyző mégsem emelte a show fényét jelenlétével.

Szombatra az összes jegy elkelt az interneten keresztül, és szerencsére az időjárás is jobbra fordult Milánóban. A Motolive arénában több ezren nézték meg a Superkrossz Európa-bajnokság futamát és a Honda pilótáinak bemutatóját. Ezen a napon Rossi nagy riválisa, Max Biaggi aratta le ellenfele babérjait, valamint a Lambretta Pato új arca Valeria Marini is újabb érdeklődőket csábított a kiállításra.A Kawasaki, mint az egyik legnagyobb japán motorgyártó ismét modelljeinek széles skáláját mutatta be Milánóban. A kínálat lefedi az összes piaci szegmenst a cruiserektől a sportmotorokig. A lista élén természetesen az új ZX-6R Ninja áll. A klasszikus versenymotor könnyített és lecsupaszított változata azoknak fog örömet szerezni, akik egyszerűen imádják a sebességet.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az új ER sorozat a 6n és a 6f modelljei nem olyan sportosak, mint a többi Kawasaki, de agresszív külsejük és kéthengeres, 650 cm3-es motorjuk sok jót ígér a vásárlóknak. Azt, hogy a Kawasaki nem csak a sportmotorokhoz ért, jól bizonyítja a VN1700 cruiser. Hosszú túrákra tervezett kényelmes felépítése, és színesen is elegáns megjelenése kategóriájában egyedülállóvá teszi.

Valentino Rossi segítette a Yamahát az újabb MotoGP bajnoki címhez, de most a 2009-es modelleké volt a szerep. A látványos standon az R1 volt a sztár, de az új 400-as Majesty robogó is megragadta a tekinteteket. Az alumínium váz még alkalmasabbá teszi ezt a modellt a városi utakon való közlekedésre, míg az egyhengeres, 395 cm3-es blokknak köszönhetően a robogó alkalmasabb lett hosszabb túrák megtételére is.

Az új Midnight Star cruiser koncepciót az új XVS950A modelt Milánóban mutatták be először a közönségnek. Az erős motor ellenére nagyon könnyen vezethető az új cirkáló, miközben a 942 cm 3-es motorrral a világ végére is elmotorozhatunk vele.

 

Lapozz a folytatáshoz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük