CsajokKiemeltMotoros csajok

A 2022-es BMW GS Trophy német csapatának tagja, Gyarmati Lilla

BMW GS Trophy 2022 Gyarmati LillaAz idei BMW GS Trophyt 2022. szeptember 4-10. között Albániában rendezték meg. A verseny, ahol a világ legjobb enduroversenyzői vehettek részt GS-motorjaikon, különlegesen fontos volt számunkra. A német csapatban ugyanis egy magyar hölgyet fedezhettek fel a szemfülesek.

Az öttagú német csapat férfi különítménye egyébként végül a harmadik helyen végzett az albániai megmérettetésen, a csapat két hölgy tagja, Dörte Andratschke és Gyarmati Lilla pedig a második helyezést vitték haza a nők körében, mindössze egy ponttal lemaradva az első helyezett dél-afrikai csapattól.

A nemzetközi GS Trophy hivatalos motorkerékpárja a BMW R 1250 GS versenygép, amelyből minden kvalifikált versenyző kapott egyet jóval a verseny előtt. Így volt idő összeszokni, megismerkedni és edzeni a versenyre. A motorokat mind ugyanúgy készítették fel a versenyre, többek között rally ülésést, acélküllős kerekeket és Karoo 4 terepgumi szettet kaptak.

A motorok aljára színre fújt, alumínium blokkvédő lemez került, hogy megóvja a motor szívét a felverődő kavicsoktól, és ugyanez a funkciója a fényszóróvédőnek is, csak az a lámpák üvegét védi.

A versenyzők nemcsak a motort, hanem a komplett motoros felszerelést a BMW-től kapták a versenyhez. A komplett öltözet mellett a motort táskákkal és egyéb BMW kiegészíőkkel is felszerelték. Minden a rendelkezésükre állt tehát a résztvevőknek, ami egy egy hetes enduro kalandhoz kellhet. Technikailag tehát mindenki hasonló esélyekkel indult, a versenyzőknek már csak a tudásukat kellett hozzáadniuk a jó helyezés eléréséhez.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

BMW GS Trophy 2022 végeredmény

De hogy kerül egy magyar lány Németországba, és mit keres egy nemzetközi enduróversenyen német színekben? Erről kérdeztem Lillát.

“Magyarországon (Piliscsabán) nőttem fel, de a pénzügyi tanulmányaim után a szakmai kíváncsiság által fűtve Európa egyik pénzügyi központjában, Frankfurtban, egy befektetési banknál kezdtem a pályafutásomat. Ez csak egy tapasztalatszerzésnek indult, de jól megtaláltam a helyemet, ezért lassan 7 éve ott élek.

BMW GS Trophy 2022 Gyarmati LillaA motorozás iránti szenvedélyemet az édesapámtól örököltem, aki már gyerekkoromban magával vitt a motoros túráira. Eleinte utasként, majd saját motoron. Ő nagy rajongója a BMW márkának, ezért éveken át aktív tagjai voltunk egy BMW motoros klubnak és többször az egész családdal együtt részt vettünk a BMW Motorrad Days éves rendezvényen Garmisch-Partenkirchenben.

Ott hallottam először a GS Trophy-ról, ahol ezekkel a hatalmas terepmotorokkal küzdöttek a versenyzők távoli egzotikus országok járhatatlan útjain, sárban, folyókon és sivatagokon át. Akkor már titkon vonzott a dolog, de álmaimban sem gondoltam volna, hogy én ilyenre képes lehetnék, főleg hogy akkor még nem voltak női versenyzők, illetve példaképek, akik bizonyították volna, hogy ez számomra is lehetséges.

 

Lapozz a folytatáshoz!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük