fbpx
KiemeltMotor felszerelésMotorbemutatóMotorok

Motorok, amiket nem gyártanak 2021 után

Motorkerékpárok, amik 2021-től nem kaphatók az Euro 5 bevezetése miatt

Mindig voltak és még lesznek is olyan motorkerékpár modellek, amelyeknek megszüntetnik a gyártását, de az Euro 5 károsanyag-kibocsátási szabályok bevezetése számos nagy kedvenc halálos ítélete is volt egyben. Nézzük, melyik modellekk azok, amelyeket nem gyártanak tovább 2021 után.

Úgy tartják, hogy az öregedésben az az egyik legnehezebb, hogy végig kell élned, ahogy sorban elveszíted a barátaidat. Ugyanez vonatkozik a motorkerékpárokra is. Már most is tucatnyi modellt tudnék felsorolni, amelyek nagy kedvecek voltak, de már nem gyártják őket.

Mondjuk az emberekkel ellentétben attól, hogy egy motort már nem vehetsz meg újonnan, még megveheted használtan, hiszen az élettartamuk csak a megfelelő gondoskodáson múlik. Sőt, egy-egy megszüntetett modell igen borsos árat is elérhet a használt piacon, tehát még jó üzlet is lehet.

Az új modellekkel való ismerkedés is izgalmas dolog, de azért morzsoljunk el egy könnycseppet azokért a motorkerékpárokért, amelyek az Euro 5 szabvány bevezetésének estek áldozatul.

Harley-Davidson

Sportster, Street 500, Street 750 és Street Rod

A Harley 1957-ben építette meg az első Sportstert, így ez az egyik legrégebbi motorkerékpár, amelyet folyamatosan gyártanak. A Harley természetesen folyamatosan fejlesztette ezt a modellt, így körülbelül 5000 változatot gyártottak az elmúlt 64 év során. A legtöbb Sportster valószínűleg még mindig működik, mivel eznnek a modellnek több az utángyártott támogatása, mint bármely motorkerékpárnak a világon.

60 éves lett a Sportster

Az utolsók között jelent meg a 2021-es Sportster Iron 1200, az Iron 883 és a Forty-Eight és ennyi a Sportsternek. Ugyanúgy, ahogy a Street mmodelleknek is, amelyeket ugyan csak 2014-ben kezdtek el gyártani, de valahogy nem lopták be magukat a motorosok szívébe.

Sebaj, a Harley-Davidson is előre tekint, és már meg is van a megoldás, hiszen 2022-ben a távozó modellek helyettesítésére piacra dobták az Euro 5 kompatibilis Sportster S modellt.

Lapozz a folytatásért! A Hondák következnek.

5 1 vote
A cikk értékelése

Csajok a motoron kötött sapka bojttal és hímzett logóval

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x