HírekMotorbemutatóMotorok

30 éves a Kawasaki Ninja sorozat

kawasaki 15ZX636FAz amerikai piacra történő 1984-es bevezetésével, a GPz900R nyitotta meg az idén 30 éves Kawasaki Ninja brand történetét.

A Kawasaki számára igen fontos ennek a dátumnak a méltó megünneplése, így megalkotott egy „30 éves a Ninja” logót, mellyel fémjelzi a már megkezdett ünnepségsorozatot, melynek a csúcsa két kifejezetten az évfordulóra tervezett új Ninja modell.

A megkülönböztetett színű és vonalvezetésű Ninja 30. évfordulós ZX-10R és ZX-6R méltán kifejezik azt a büszkeséget, melyet a Kawasaki érez a Ninja sorozat iránt és bizonyára nagy népszerűségnek fognak örvendeni az európai Kawasaki-rajongók körében.

2014 januárjában, a KRT Superbike csapat indulásánál Shigemi Tanaka (Kawasaki Motors Europe) leplezte le az új logót Barcelonában. Véleménye szerint ennek megjelenése felhívja a figyelmet az emlékezetes motorokra a múltból és a legújabb modelleken is tükrözi a motor alapvető szellemiségét.

kawasaki 15ZX1000K“A Ninja nem köt kompromisszumokat! A legjobb akar lenni, legyen szó akár a megjelenésről, akár a teljesítményről. A belépő kategóriás motorjainktól kezdve a híres Ninja ZX-10R-ig, – mely WSBK sorozatban győztes motor alapját adja – hordozza azt, amit a Ninja termékcsalád összes tagja, beleértve a 30. évforduló kapcsán megjelenő két új modellt.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

2014-ben egész Európában arra készülünk, hogy újraélesszük a híres régi gépek, versenysikerek emlékét, miközben a jelenlegi és jövőbeli fejlesztésekre is ráirányítjuk a figyelmet. Ha valaha vagy mostanában tulajdonosa volt egy Ninjának, vagy csak egyszerűen többet akar megtudni a Kawasaki-érzésről, akkor a Ninja 30 ünnepségek Önnek szólnak.” – tette hozzá Toshiaki Tani, Senior Manager – Sales Promotion Department részéről a Kawasaki Heavy Industries képviseletében.

„Harminc évig a Ninja jelentette a magas teljesítmény alapját. Az első Ninja, a GPz900R 1984-ben debütált. Kimagasló technológiájával egy új korszakot nyitott sportmotorok világában. Az erő, a kiváló kezelhetőség és aerodinamikája tette világszerte elismertté.

kawasaki ninja 30 years

Azóta is töretlenül a Ninja jelenti a supersport-motorok mérvadó modelljét. 2014-ben, a 30. évforduló alkalmából megrendezésre kerülő ünnepségsorozattal, mi a Kawasakinál hálánkat szeretnénk kifejezni valamennyi Ninja-rajongónak, akik szerették és támogatták ezt a korszakalkotó motort az elmúlt három évtizedben.”

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük