CsajokEseményekKiemeltMotoros túraNői motoros nap

Két napon keresztül ünnepeltük a 12. Nemzetközi Női Motoros Napot

ingyenes trening noknek 2018 15A program nem csak jó szórakozás, hanem fontos baleset-megelőzési szempontjai vannak. Míg tavalyelőtt Pest-megye útjain egyetlen motoros nő sem okozott közúti balesetet, 2017-ben 3 ilyen eset is volt. Mivel a Pest-megyei Baleset-megelőzési Bizottságnak feladata, hogy csökkentse a balesetek számát a megyében, fontosnak tartják ők is, hogy minél több motoros, és köztük motoros nő is részt vehessen ezeken az ingyenes gyakorlási lehetőségeken.

A program ismét fergeteges volt, ahogy ezt már megszokhattuk. Bár mindig vannak visszatérő résztvevők, akik már belátták, hogy minden szezon elején hasznos egy alapos bemelegítő gyakorlás, szerencsére ez egy nagyon jó alkalom azoknak, akik friss jogosítvánnyal, kevés tapasztalattal szeretnének minél hamarabb belerázódni a motorozásba. Ők most is többn voltak, így reméljük hozzájárultunk az országos baleseti statisztikák csökkentéséhez is ezzel a tréninggel. 

A tréning három részből állt, a földpályás gyakorlás, amit Németh Roland vezetett, a részvevők többségének újdonság volt, de a végére mindenki kapott egy kis ízelítőt a motorzás e formájából. Többen kedvet kaptak a terepmotorozáshoz, ami tényleg egy más világot nyit meg az aszfalt után, és az itt tanultaknak nagy hasznát vehetjük majd az utcai motorozásaink során is.

ingyenes trening noknek 2018 87Az elméleti oktatáson, amelyet a Hugaroring motoros Akadémia oktatója, Kovács Birkás Róbert tartott, a fékezés és a kanyarodás elméleti oldalaival ismerkedhettünk meg, ahogy részletes felvilágosítást kaptunk a védőfelszerelés fontosságáról és a motorgumi helyes kiválasztásáról is.

A motoros renőrök a lassú manőverezés rejtelmeibe vezettek be minket. Azok a feladatok, amelyek először félelmetesnek tűnnek, ahogy európa-bajnoki technikával bemutatják őket lábtartótól-lábtartóig döntögetve a motorokat, a nap végére már nem is olyan elérhetetlenek. Ha a technikánk nem is lett pont olyan profi egy óra alatt, mint az övék, akik minden évben két hetet tréningeznek, hogy ismét motorra ülhessenek, azért mindenkinek volt sikerélménye egy-egy jól megoldott gyakorlat után. Délutánra pedig a Police.hu címlapjára kerültünk, amire szintén büszkék lehetünk. 

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Sűrű volt ez a két nap, alaposan el is fáradtunk, így a vezetéstechnikai tréning után már senki nem emlegette, hogy még motorozni szeretne a Bánki tóhoz is, ahogy az előző napokban szó volt róla. Mindenki fáradtan, anaptól és a melegtől kipirulva indult haza… többen vidékre, Kecskemétre, Bajára, Debrecenbe, Mosonmagyaróvárra, úgyhogy előttükmég volt egy jó kis út a fárasztó nap után. 

ingyenes trening noknek 2018 69Ezúton is köszönöm a részvételt mindenkinek, és a hasznos programot a Pest-megyei Balest-megelőzési bizottságnak és a Hungaroring Motoros Akadémiának, valamint a Pajzs Kft-nek, akik évek óta támogatják a Nemzetközi Női Motoros nap programjait. 

Jövőre május 4-én lesz a 13.Nemzetközi Női Motoros Nap. Hú, izgi… megint együtt ünneplünk majd a Star Wars rajongókkal

Addig is az Erő legyen veled! May the force (fourth) be with you! És ne feledd, CSAK HAJTS!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük